Afbeelding
Jeroen van der Veer

Portefeuille nieuwe wethouder Roald van der Linde bekend

26 mei 2021 om 13:32 Politiek

AMERSFOORT De gemeenteraad heeft dinsdagavond 25 mei Roald van der Linde geïnstalleerd als wethouder. Woensdag besloot het college van burgemeester en wethouders dat Van der Linde de portefeuilles Mobiliteit en Luchtkwaliteit, Stationsgebied, Sport, Kop van Isselt, Vathorst en Gebiedsgericht Werken op zich neemt. Ook is hij als wijkwethouder aanspreekpunt voor Vathorst en Hooglanderveen.

Van der Linde is 52. Hij was de afgelopen acht jaar lid van de Tweede Kamer namens de VVD en daar woordvoerder op onder meer de dossiers wonen, pensioenen en financiële sector. In de laatste kabinetsperiode was hij ook lid van het fractiebestuur van de VVD. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.

Met verhoogd tempo heeft de nieuwe wethouder een inwerkprogramma in gang gezet, meldt het college. Roald van der Linde: ,,Mensen ontmoeten, dossiers leren kennen, goed de dilemma’s in beeld krijgen. Werken voor Amersfoort is een eer, dus ben ik vol aan de slag, de stad verdient dat. Al woon ik in Rotterdam, iedereen zal me vooral in Amersfoort tegenkomen.”
Van der Linde vervult namens de VVD de plek die ontstond nadat op 30 april wethouder Hans Buijtelaar de functie verliet.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie