Afbeelding
Lilian Gerver

Apotheker maakt indruk met bericht op social-media: ‘Ook ik zucht’

24 mei 2021 om 15:53 Zorg

AMERSFOORT Een apotheker van Orion, gevestigd in Amersfoort, heeft op social-media veel aandacht gekregen. Zijn bericht over mensen met een kleine beurs in combinatie met zorg(verzekeringen) kan rekenen op flink wat bijval. 

door Jeroen van der Veer

,,Bij de dagcontrole kom ik een recept van een meneer tegen. Hij heeft een prednison kuur voorgeschreven gekregen”, begint Mark Slager zijn bericht. ,,In combinatie met zijn andere medicatie geeft dat een grote kans op maagbloedingen. Ik bel meneer op en vertel hem hierover. Ik vraag hem of hij het goed vindt als ik de dokter even bel voor een recept voor een maagbeschermer.”

,,Dat vindt hij fijn. ‘Het middel wordt helaas niet vergoed’ zeg ik. Ik hoor een zucht”, staat er verder te lezen. ,,Een moedeloze zucht. ‘Volgens mij doet mijn gezondheid er niet toe. Een tijd terug werd een ander middel ook al niet meer vergoed.’ Het gaat om Methotrexaat-pennen. Hier kon hij zichzelf goed mee injecteren en zijn reuma was daardoor goed onder controle. Maar de pennen worden niet meer vergoed door zijn verzekering. Hij zou spuiten met naalden moeten gebruiken. En dat durft hij niet. De pennen zelf betalen kan hij niet: ‘Ik heb maar een kleine beurs.’ Dus was hij overgegaan op methotrexaat tabletten. Het gevolg is dat zijn reuma weer opvlamde en daarvoor is de prednison kuur. Mensen met een kleine beurs kiezen vaak voor een verzekering die een paar tientjes goedkoper is. Daarmee lopen ze het risico dat ze niet de medicijnen krijgen die ze willen/ nodig hebben. Wat weer gevolgen heeft voor hun gezondheid.....Ook ik zucht...‘Die maagbescherming krijgt u dan van mij’.”

Honderden mensen hebben inmiddels op het bericht gereageerd. Met dit bericht wilde Slager vooral duiden dat zorg op maat belangrijk is en dat bericht blijkt aangekomen. ,,Lief berichtje. Dank je wel voor het inzicht”, schrijft iemand onder het bericht. ,,Laten we dit soort onzinnige zorg besparing steeds weer onder de aandacht blijven brengen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie