Afbeelding
BDUmedia

Sint-Jorispenning voor bestuurder van De Koperhorst Irene Vriens

21 mei 2021 om 08:58 Mensen

AMERSFOORT Irene Vriens, bestuurder van woonzorgcentrum De Koperhorst, ontving donderdag de Sint-Jorispenning van de stad Amersfoort uit handen van burgemeester Lucas Bolsius. Vriens kreeg de gemeentelijke onderscheiding voor haar grote bijdrage aan de ontwikkeling van de ouderenzorg, haar inzet voor de bewoners en haar maatschappelijke betrokkenheid in diverse nevenfuncties.

Vriens heeft haar pensioengerechtigde leeftijd bereikt en neemt daarom afscheid als bestuurder van De Koperhorst. ,,Irene Vriens zette zich ruim 45 jaar in voor de ouderenzorg, waarvan de laatste 20 jaar als bestuurder van De Koperhorst. Onvermoeibaar zette zij zich in voor alle (buurt) bewoners, medewerkers en vrijwilligers van het woonzorgcentrum. Haar maatschappelijke betrokkenheid en inzet kwam ook tot uiting in een groot aantal nevenfuncties, onder andere voor de kerk”, aldus burgemeester Lucas Bolsius.

VISIE De Koperhorst werd door Vriens positief op de kaart gezet. Haar visie is dat elke cliënt en bewoner in Amersfoort en specifiek in de wijk op zijn eigen manier van het leven kan en mag genieten. Deze visie is de afgelopen periode onder andere gewaardeerd met het waarborgzegel fixatievrije zorg met drie sterren en vijf sterren voor gastvrijheidszorg. Daarnaast zette zij zich de afgelopen jaren in voor het bestaansrecht van kleine zorginstellingen. Ze nam deel aan Actiz, de branchevereniging voor chronische zorg voor ouderen en jeugd, was voorzitter van de IVVU, vereniging van instellingen voor verpleging en verzorging in Utrecht en was bestuurslid van Utrechtzorg, de regionale werkgeversorganisatie voor Zorg- en Welzijn voor 72 deelnemende organisaties.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie