Afbeelding
De Vosheuvel

McDonald’s verzorgt voedsel dieren De Vosheuvel

20 mei 2021 om 13:11 Zakelijk

AMERSFOORT Na ruim vijf maanden mag Stadsboerderij De Vosheuvel eindelijk weer bezoekers ontvangen. Reden voor de organisatie achter de drie McDonald’s restaurants in Amersfoort om De Vosheuvel na deze moeilijke periode een steuntje in de rug te geven. 

McDonald’s Amersfoort beschouwt de Stadsboerderij als een belangrijke ontmoetingsplaats en besloot om voor een periode van twee weken al het voer voor de dieren te sponsoren. Donderdagmorgen ontving de bedrijfsleider van de Stadsboerderij, Peter Coenen, uit handen van de Marketing Manager van McDonald’s Amersfoort, Hans Moree, een waardecheque.

Sinds 14 december afgelopen jaar was de strenge lockdown van toepassing en dat betekende ook voor de Stadsboerderij dat de deuren gesloten moesten blijven. Voor de boerderij - die normaal gesproken duizenden bezoekers per maand mag begroeten - was dit naar eigen zeggen een harde klap, zeker aangezien de stichting flink afhankelijk is van het bezoek. Naar aanleiding van de aangekondigde versoepelingen kon woensdag gelukkig het sein weer op groen. De grootste kostenpost van een dergelijke boerderij is het voeren van de ongeveer 350 aanwezige dieren die uiteraard elke dag meerdere keren hun maaltijd krijgen uitgereikt. Dankzij dit gebaar kan er weer een goede start worden gemaakt. 

VOSHEUVEL Na heel lang als melkveehouderij dienst te hebben gedaan werd De Stadsboerderij in 1976 gekocht door de gemeente Amersfoort om echt als boerderij te gaan fungeren waarbij publiek de gelegenheid kreeg het te bezoeken. In 1997 is de boerderij geprivatiseerd en is het de naam De Vosheuvel gaan dragen. Het dierenbestand bestaan uit koeien, ezels, pony’s, varkens, geiten, schapen, pluimvee en diverse soorten vogels. Het team wat de dieren verzorgd en de boerderij draaiende houdt bestaat naast de beheerder uit vijftig vrijwilligers en stagiaires van de vakopleiding dierverzorging. Voor bezoekers is er altijd veel te doen en het mooie is dat kinderen ook echt interactie met de dieren hebben. Waar je in een dierentuin kijkt naar de dieren kan er op de Stadsboerderij mee geknuffeld worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie