Tuinder Joël levert van eigen erf
Tuinder Joël levert van eigen erf Joël Diepeveen

Eemlandhoeve opent Proeflokaal met terras van 3 hectare

6 mei 2021 om 22:26 Lokaal Deel je nieuws

De Eemlandhoeve in Bunschoten opende afgelopen woensdag 5 mei een van de grootste terrassen van Nederland. Het erf, een groene oase, is 3 hectare groot en in zijn geheel omgedoopt tot picknickterras. Het nieuwe Proeflokaal wil verbinding maken tussen burger en boer om samen verantwoordelijkheid te dragen voor de natuur en ons eten.

Het nieuwe Proeflokaal is iedere woensdag t/m zaterdag geopend vanaf 12 uur en serveert 100% biologische drankjes en gerechten van vooral streekproducten. Het vlees komt van eigen koeien, de groenten uit de moestuin en vis en brood komt uit Spakenburg. Het erf van de Eemlandhoeve is al bijna 30 jaar in beheer van Maaike Huijgen die zorgt voor een ecologisch verantwoordelijke leefomgeving en dit rijke landschap is nu uitgeroepen tot picknick terras. Een natuurlijke speelweide, moestuin, kersengaard, waterpoelen en schapenwei zorgen voor veel diversiteit en tegelijk voor prachtige geniet plekjes. En dat terwijl je de puurheid proeft van lokale producten in gezonde gerechten.

Jan Huijgen, bedenker en oprichter van de Eemlandhoeve, zet zich al langere tijd in om samen met de burgers en boeren een nieuw voedselcultuur vorm te geven, waarin lokaal voedsel en de boer (weer) zichtbaar en gewaardeerd wordt. Hij heeft naast de Eemlandhoeve de Mansholtcampus opgezet waar hij op grotere schaal zich inzet voor Voedsel, Omgeving, Landbouw en Gezondheid, ook wel; VOLG. Het proeflokaal is een plek waar een ieder kennis kan maken met het boerenbedrijf, waar je lokale producten, tegen een eerlijke prijs, kan proeven, kopen en kan genieten van de natuur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie