Afbeelding
Opzetzwembad in je tuin

5 redenen waarom je een opzetzwembad in je tuin wilt

6 mei 2021 om 14:56 Partnercontent

De drang om te zwemmen bij mooi weer is zo oud als de tijd. Door drukke schema’s of het lang reizen met de auto kan het echter moeilijk zijn om naar de zee of een meer te gaan om te zwemmen. Een opzetzwembad is ontworpen om de zwemervaring thuis te brengen en het zwemmen toegankelijker te maken. Hier zijn vijf redenen waarom je een opzetzwembad in je tuin wilt.

Wat is een opzetzwembad?

Opzetzwembaden maken gebruik van geprefabriceerde schalen die snel en eenvoudig in je tuin te installeren zijn. Als je kijkt naar de zwembaden die te koop worden aangeboden bij bijvoorbeeld Top zwembadshop, zul je merken dat ze in een groot aantal vormen en kleuren verkrijgbaar zijn. Hierdoor kun je je aankoop met minimale moeite afstemmen op de grootte en vorm van je tuin. Frame en opblaasbare zwembaden maken ook de tijdrovende en dure constructie van een zwembad overbodig. En je hoeft je ook geen zorgen te maken over de extra ruimte die nodig is in je tuin om het te installeren. Dit alles betekent dat je een nieuw Intex zwembad relatief goedkoop kunt kopen, ongeacht je budget.

Waarom een opzetzwembad?

Vroeger waren ze een symbool van welvaart, maar vandaag is de installatie van een opzetzwembad betaalbaar geworden. Omdat veel mensen geen duizenden euro’s willen uitgeven aan een zwembad in de grond, is de installatie van een bovengronds Intex zwembad de afgelopen jaren enorm gestegen. Veel huiseigenaren plukken de vruchten van een kwalitatief hoogstaand zwembad in hun huis. Er zijn dan ook veel redenen om een opzetzwembad bij je thuis te installeren, hieronder zijn er vijf.

1. Ontspan en kom tot rust

De drukte van het leven kan zijn tol eisen. Daarom is het belangrijk om te investeren in goede ontspanning. Een investering in een Intex opzetzwembad geeft je, wanneer je maar wilt, de ervaring van een vakantie in je achtertuin. Een zwembad biedt een serene omgeving om tot rust te komen na een vermoeiende dag. Je hoeft niet altijd te zwemmen, als je er gewoon gaat inzitten en geniet van de verkoeling, ontspant de geest. Het is misschien niet zo goed als een echte vakantie op een tropisch eiland, maar een avond doorbrengen in je zwembad op je opblaasbare flamingo met een frisse cocktail, kan aanvoelen als een minivakantie.

2. Geef je sociaal leven een boost

Zwembaden bieden de perfecte sfeer om te ontspannen en bij te praten met vrienden. Zwembadfeesten en barbecues bij het zwembad zijn populair bij mooi weer en een goede manier om tijd door te brengen met vrienden en/of familie. Bovendien is een frame zwembad of een opblaasbaar zwembad een genot voor kinderen. Mits enkele aanpassingen voor hun veiligheid zijn zwembaden een handige en veilige plek voor kinderen om urenlang plezier te hebben (en jij wat rust!). Bovendien kun je vanuit je luie stoel je kinderen ook goed in de gaten houden terwijl ze spelen.

3. Denk aan je gezondheid

Volgens onderzoek biedt zwemmen een uitstekende training voor het hele lichaam, waardoor je uitstapjes naar de sportschool bespaart. De verschillende zwemstijlen maken gebruik van alle spiergroepen en zorgen voor een goede cardiotraining. In tegenstelling tot het tijd doorbrengen in de sportschool en andere fysieke sporten, heeft zwemmen een laag risico op blessures. Als je je gewicht wilt verminderen, spieren wilt opbouwen en fit wilt blijven, neem dan een zwembad in je achtertuin. En je kinderen blijven gezond als je enkele balspellen aan je opblaasbaar zwembad toevoegt!

4. Bespaar geld

Hoewel grote opzetzwembaden qua installatie duur kunnen zijn, zijn ze goedkoper dan andere entertainmentopties. Met een groot frame zwembad of opblaasbaar zwembad kun je bijvoorbeeld besparen op grote gezinsvakanties en evenveel plezier beleven. Aangezien een bovengronds zwembad geen permanente installatie is, zijn de voordelen op lange termijn ook aantrekkelijker. Verhuis je bijvoorbeeld in de toekomst, dan neem je het zwembad toch gewoon mee!

5. Denk aan de voordelen

Het meest voor de hand liggende voordeel van dit soort zwembaden is hun portabiliteitsfactor. Als je verhuist, kun je je zwembad gemakkelijk inpakken en met je meenemen. Dit is een groot verschil met een ingegraven zwembad waarbij je geen andere keuze hebt dan het achter te laten. Een tweede voordeel is het snelle installatieproces. Met een traditioneel zwembad mag je verwachten dat je meer dan 50.000 euro zult uitgeven om het te installeren. Bovengrondse zwembaden zijn veel goedkoper dan ingegraven opties. Opzetzwembaden zijn zeer kosteneffectief omdat ze in krappere toegangsgebieden passen en geen graafwerkzaamheden vereisen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie