Groente en fruit kweken kan ook in potten en bakken
Groente en fruit kweken kan ook in potten en bakken CB

Cursus biologisch moestuinieren start donderdag 27 mei

5 mei 2021 om 17:43 Activiteiten Deel je nieuws

Eigen groente kweken kan overal en is niet alleen weggelegd voor tuinbezitters. Iedereen die een vensterbank of balkon heeft, kan eetbare gewassen telen in potten of bakken. 

Op donderdag 27 mei start in Het Groene Huis in Amersfoort de vierdelige cursus biologisch moestuinieren. Er is nog een beperkt aantal plaatsen vrij. Als je mee wilt doen, meld je dan snel aan!

In deze cursus leer je de basis van het biologisch moestuinieren. In vier avonden krijg je veel tips over heerlijke groenten en fruit, het zaaien en oogsten, vruchtwisseling, het inrichten van je balkon of tuin en ontdek je wat biodiversiteit kan doen.

De eerste cursusavond gaat over het starten van een moestuin. Het inrichten, de zaaikalender en het zaaien zelf. Tijdens de avond gaan we voorzaaien en je gaat met een zaaibakje naar huis.

De tweede avond gaat over het verzorgen van de planten tot aan de oogst. We kijken naar de bodem en bemesting daarvan en wat er verder zoal moet gebeuren voordat er geoogst kan worden (uitplanten, voeden, wieden, mulchen en het beschermen van de planten). We geven je enkele plantjes mee zodat je van oogst verzekerd bent!

De derde avond heeft als onderwerp wisselteelt en kleinfruit: de keuze, het snoeien en verdere verzorging. Daarnaast is er tijd om ervaringen uit te wisselen. Wat ging er goed, zijn problemen herkenbaar, hoe gaan anderen daarmee om?

Tijdens de laatste cursusavond maken we alvast plannen voor het volgend jaar. Een nieuw teeltplan maken, zaden drogen, wat te doen met je grond in de winter, groenbemesters, e.d.

Docent Aart Hartog is al jaren een vervend moestuinder. Al vele jaren verbouwt hij, met behulp van een aantal principes vanuit de permacultuur, zijn eigen groenten, fruit en snijbloemen. Thuis maakt hij van de groenten en fruit heerlijke gerechten! Verder houdt Aart zich bezig met het ontwerpen van eetbare tuinen en is hij verbonden aan het ‘Jong leren eten programma’ als schoolmoestuincoach. 

Wanneer en waar: donderdag 27 mei, dinsdag 24 augustus en dinsdag 19 oktober, van 19:30 -21:30 uur bij Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21, 3822 NA Amersfoort. De vierde avond wordt in overleg met de deelnemers gepland.

Kosten: voor leden van Groei & Bloei € 65,00 en voor niet-leden € 70,00. Dit zijn de totale kosten voor vier avonden. Het is inclusief materiaal om te starten met zaaien en enkele plantjes.

Aanmelden: per e-mail naar infocursus.genb@gmail.com

Website: amersfoort.groei.nl/activiteiten/cursussen-en-workshops/biologisch-moestuinieren/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie