Afbeelding
Pixabay

‘Pinpasafhaler’ blijkt oplichter en werkt niet voor de bank

5 mei 2021 om 16:33 Misdaad

AMERSFOORT Amersfoortse politieagenten reisden woensdagmiddag me spoed af naar de Burgemeester de Widtstraat. Daar zou een persoon een verlopen bankpas komen ophalen namens de bank, maar de meldster vertrouwde het terecht niet.

Toen de agenten net ter plaatse waren, kwam die verdachte 'afhaler' al hun kant oplopen. ,,We hebben hem in eerste instantie staande gehouden en om zijn ID kaart gevraagd. Ook werd hem gevraagd wat zijn doel hier was. Die klonk helder en logisch, maar toch klopte er iets niet", meldt de politie. 

Met de meldster zelf werd daarna ook uitgebreider gesproken en zij gaf aan dat ze die nacht een sms'je had gehad. Daarin stond dat haar pas was verlopen en ook een link om een nieuwe aan te vragen. ,,Daar heeft ze op geklikt en dan worden blijkbaar je gegevens meegestuurd. Deze persoon kwam de pas nu ophalen, maar was natuurlijk geen bankmedewerker.... en de bank werkt zo helemaal niet."

De verdachte persoon werd daarop aangehouden en zit voorlopig vast op verdenking van oplichting. Het onderzoek loopt. ,,Deze praktijken zien we steeds meer en vooral bij ouderen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie