Afbeelding
vvv

Heel Amersfoort kan nu als trouwlocatie gebruikt worden

30 april 2021 om 09:07 Activiteiten

AMERSFOORT Elkaar het ja-woord geven op een unieke locatie in Amersfoort kan nu eenvoudiger geregeld worden, meldt de gemeente: ,,In een museum, in een café of met je blote voeten in je eigen tuin? Ieder bruidspaar heeft zijn eigen wensen, de één wil graag naar het dierenpark en de ander kiest voor het stadhuis. Wat jullie wensen ook zijn, in Amersfoort is bijna alles mogelijk.”

Alle geschikte locaties op het grondgebied van Amersfoort nu zijn aangewezen als ‘huis der gemeente’. Dit betekent dat deze locaties gebruikt mogen worden als trouwlocatie.

Omdat de coronamaatregelen nog steeds van kracht zijn, kiezen sommige bruidsparen ervoor om hun bruiloft te verzetten, anderen kiezen ervoor om in een klein gezelschap te trouwen of geregistreerd partnerschap aan te gaan. Bij beide opties is het nu mogelijk om te kiezen voor een unieke locatie in Amersfoort.

Vroeger werden er alleen huwelijken voltrokken op het stadhuis. Het gebeurt nu steeds vaker dat bruidsparen graag zelf een locatie uitzoeken. Omdat dit voor het bruidspaar, de beheerder of eigenaar van de locatie en de gemeente veel tijd kost, is ervoor gekozen om dit makkelijker te maken. Het proces is nu sterk vereenvoudigd en het geeft het aanstaande paar eerder duidelijkheid en zekerheid over de gekozen locatie.

Vanaf nu kunnen mensen iedere geschikte locatie kiezen. De voorwaarden waar een locatie aan moet voldoen staan op de website en in het reglement Burgerlijke stand dat nu geactualiseerd is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie