Afbeelding
Photo by Guillaume de Germain on Unsplash

Deze promotieartikelen passen bij je duurzaamheidsdoelstellingen

30 april 2021 om 08:18 Partnercontent

Heb je binnen jouw bedrijf de ambitie om duurzaamheidsdoelstellingen te verwezenlijken? Dan is het verstandig om klein te beginnen. Want zelfs een kleine bijdragen kunnen een grote impact hebben. Te beginnen met het verantwoord uitkiezen van relatiegeschenken. Er zijn tegenwoordig voldoende duurzame opties. In deze blog worden een aantal duurzame ideeën voor een relatiegeschenk benoemd. 

Pennen

Ook binnen de bekende relatiegeschenken zoals een pen worden duurzame opties aangeboden. Zo kun je kiezen voor een pen waarmee je langer schrijft. Een vulpen hoef je bijvoorbeeld nooit weg te gooien. Die vul je namelijk steeds weer met een nieuwe vulling.
Daarnaast zijn duurzame pennen gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal. Schimmels en bacteriën kunnen op biologische manier het materiaal afbreken. Op die manier keert de pen eigenlijk weer terug in de natuur, maar dan op een verantwoorde manier.

Gadgets 

Inmiddels zijn er ook gadgets op de markt gebracht met een duurzaam label. De materialen waarvan de gadgets gemaakt worden, zijn met zorg voor de natuur uitgekozen en verwerkt in het product. Materialen zoals tarwestro en natuurlijke kurk kom je vaak tegen bij een gadget zoals een powerbank of speaker. Het zijn materialen die verantwoord zijn voor onze planeet omdat zowel kurk als tarwestro herbruikbaar zijn. Daarnaast wordt er bij het produceren van bijvoorbeeld duurzame powerbanks rekening gehouden met de batterijduur. Zo kun je tegenwoordig met een opgeladen powerbank je telefoon vier keer opladen. Daardoor heb je minder stroom nodig om je telefoon op te laden.

Drinkflessen

Plastic wegwerpflesjes zijn niet meer van deze tijd. In plaats daarvan gebruiken we herbruikbare drinkflessen als duurzaam alternatief om zo plastic afval te reduceren. Ook drinkflessen zijn gemaakt van duurzame materialen De meeste duurzame drinkflessen hebben een bamboe deksel en thermosflessen hebben een warmhoud RPET-sleeve (gerecycled polyester). Drinkflessen kun je dus gerust als cadeau geven als duurzaam relatiegeschenk.

Tassen


Wil je iets leuks weggeven aan klanten en tegelijkertijd een duurzame bijdrage leveren? Kies dan voor tassen die verantwoord zijn voor mens en milieu. Kijk bijvoorbeeld naar hoeveel uitstoot er vrijkomt tijdens de productie van de tas, hoe de productieprocessen eruit zien, in welke mate de tas recyclebaar is en van welk materiaal de tas wordt gemaakt. Vaak zijn duurzame tassen van papier, katoen, jute of karton gemaakt. En bestel je de tassen online? Kies dan voor een bezorgingsdienst met een elektrische bezorgservice. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie