Afbeelding
Bordje Vrijheid

Burgemeester Bolsius deelt Bordje Vrijheid met Syrische chefkok Zaher Shaloub

29 april 2021 om 15:15 Activiteiten

AMERSFOORT Ter ere van Bevrijdingsdag in Amersfoort nodigt burgemeester Lucas Bolsius op 5 mei de Syrische Zaher Shaloub uit om een Bordje Vrijheid te komen eten. Tijdens Bordje Vrijheid worden Amersfoorters uitgenodigd om voor elkaar te koken en bij elkaar te gaan eten. Om even contact te maken met een ander, met een laagdrempelig en vooral gezellig gebaar. 

Als onderdeel van het volledige programma ter viering van 75 jaar vrijheid worden op 5 mei meer en minder culinaire kunsten gedeeld en gaat het vooral om de ontmoeting. Veel Amersfoorters meldden zich al aan voor dit nieuwe Bevrijdingsdag initiatief. Ook de burgemeester van Amersfoort meldde zich om voor een onbekende Amersfoorter te koken. Op 5 mei deelt Lucas Bolsius zijn Bordje Vrijheid met de Syrische oorlogsvluchteling Zaher Shaloub. 

BETEKENIS VAN VRIJHEID Eerder zagen we chefkok Zaher al in een korte videoreportage vanuit Bordje Vrijheid waar hij zijn speciale vrijheidsrecept kookt en de kijker meeneemt naar wat vrijheid voor hem en zijn gezin betekent. Deze keer wordt de tafel voor hem gedekt en wordt de vrijheid coronaproof gevierd. Burgemeester Lucas Bolsius: ,,Ik kijk er naar uit om voor Zahar te koken en met hem van gedachten te wisselen over de betekenis van vrijheid. In Nederland voelt vrijheid zoveel jaar na de oorlog soms als vanzelfsprekend. Ik wil graag horen van Zahar wat vrijheid voor hem en zijn gezin betekent. Hoe ervaart hij het leven tot nu toe in Nederland? Wat liet hij achter in Syrië en wat is zijn definitie van vrijheid?” 

Aanmelden voor Bordje Vrijheid kan nog tot en met vrijdag 30 april via www.bordjevrijheid.nl.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie