Studenten ROC Midden Nederland gaan maakbare oplossingen bedenken om het collectief energiegebruik inzichtelijk te maken op het Stationsplein van de nieuwe Stadswijk Hoefkwartier.
Studenten ROC Midden Nederland gaan maakbare oplossingen bedenken om het collectief energiegebruik inzichtelijk te maken op het Stationsplein van de nieuwe Stadswijk Hoefkwartier. Ramon van Hilten

Samen maken we duurzaamheid

23 april 2021 om 08:43 Lokaal Deel je nieuws

Ruim 50 studenten Smart Building, Human Technology en Software Developer van de Campus Amersfoort werken in hun jaarlijkse innovatieweek samen aan challenges hoe de nieuwe Stadswijk Hoefkwartier te verduurzamen, in opdracht van de Gemeente Amersfoort: “Hun nieuwe en frisse ideeën zijn meer dan welkom!”

De studenten werken in multidisciplinaire teams aan voor de regio relevante thema’s als duurzaamheid en positieve gezondheid. De week wordt georganiseerd door het Campus Connect Center. Docent Isabel Liebrand staat achter de multidisciplinaire aanpak: “Zo gaat het in het werkveld ook.” De studenten gaan maakbare oplossingen bedenken om het collectief energiegebruik inzichtelijk te maken op het Stationsplein van de nieuwe Stadswijk Hoefkwartier. Daarnaast gaan ze aan de slag met de vraag met welke duurzame vervoersmiddelen je je in deze wijk kunt verplaatsen. Aan het einde van de week presenteren ze hun visuele prototypes cq oplossingen aan een jury. Ze leren zo interdisciplinair samen te werken. En dragen – in verbinding met instellingen en bedrijven om ons heen – bij aan de maatschappelijke agenda van de regio Amersfoort. Zo bieden we een inspirerende leeromgeving die middenin de samenleving staat.

Voor studenten is dit ook nog eens een hele leuke lesweek! Docent Marc Verkade beaamt dit:  “Dit is DE manier van lesgeven.”

Bekijk volledig bericht hier: https://www.rocmn.nl/nieuws/samen-maken-we-duurzaamheid

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie