Afbeelding
Woonpionier 2021

Amersfoorts woonproject genomineerd voor VPRO’s Woonpionier 2021

21 april 2021 om 11:11 Wonen

AMERSFOORT De Pionier in Amersfoort is genomineerd voor Woonpionier 2021, een verkiezing van VPRO Tegenlicht. Tot en met woensdag 5 mei kan worden gestemd op de genomineerden. 

Met de verkiezing zoekt de VPRO pioniers die versneld de wooncrisis, in het bijzonder voor starters, te lijf gaan. Doel is vooral om goede praktijkvoorbeelden en innovatieve ideeën te ontdekken en in de schijnwerpers te zetten. 

DOCUMENTAIRE Er zullen een publieksprijs en een vakjuryprijs worden uitgereikt. Beide winnaars krijgen een documentaire van de VPRO cadeau en hiermee een platform om hun idee, concept of ervaring met de rest van Nederland te delen. 

SAMEN LEVEN De Pionier bestaat uit 208 circulaire studio’s voor zowel jongeren die wat hulp nodig hebben bij zelfstandig wonen als werkende of studerende jongeren die hun leeftijdsgenoten willen ondersteunen. Hierbij draait het allemaal om samen wonen, samen leven en naar elkaar omzien.

Het project is een samenwerking tussen Portaal, Omnia Wonen, De Plaatsmaker, Orgamic, Indebuurt033, Wijkteam Amersfoort en Gemeente Amersfoort.

STEMMEN Andere genomineerden bekijken en stemmen kan via pioniers.op.vpro.nl/pioniers

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie