PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amersfoort

Speciaal gerst voor Hoevelakens brouwsel: ‘Van de oogst gaan we bier maken’

Natuur en milieu
Foto: Sanne Koudijs
25 apr 2021, 09:00
Bram van de Klundert op de akker waar hij gerst gaat verbouwen voor het Hoevelakense bosbiertje.
Bram van de Klundert op de akker waar hij gerst gaat verbouwen voor het Hoevelakense bosbiertje.
HOEVELAKEN

Op de hoge akker in het Hoevelakense Bos stond altijd maïs. Afgelopen week werd er voor het eerst in lange tijd gerst gezaaid. Het is een experiment om, uiteindelijk, Hoevelakens Bosbier van te kunnen brouwen: ,,Als het meezit kunnen we eind zomer oogsten en in het najaar bier brouwen.”

Het idee komt van de Stichting Vrienden van het Hoevelakense Bos. Bram van de Klundert, van huis uit bioloog en woonachtig in het bos, vertelt namens de stichting: ,, De akker stamt misschien wel uit de middeleeuwen. Voorheen stond er maïs op, maar wij gaan er gerst zaaien. Het is een mooie plek aan het fietspad dat het Hoevelakense Bos kruist. ..

Deel dit artikel via:
advertentie