Prijsuitreiking van de Guido walk4corona
Prijsuitreiking van de Guido walk4corona Bert Mollema

VMBO leerlingen van GSG Guido halen duizenden euro’s op door naar school te lopen

19 april 2021 om 15:06 Sport Deel je nieuws

Locatie VMBO van GSG Guido in Amersfoort organiseerde vrijdag 9 april een ‘walk4corona’ waarbij leerlingen zich konden laten sponsoren om onder schooltijd de reis van huis naar school lopend af te leggen. De actie leverde een totaalbedrag van 8416 euro op.

Deze week overhandigde directeur Marc-Jan Trouwborst de helft van het bedrag aan Netwerk Sociale Gasten uit Amersfoort. Dit netwerk zet zich in voor het bestrijden van eenzaamheid onder inwoners van Amersfoort. De school is een samenwerking met deze organisatie aangegaan en biedt leerlingen onder schooltijd de mogelijkheid om deel te nemen aan maatschappelijke diensttijd. Daarmee hoopt zij dienend burgerschap onder haar leerlingen te versterken.
De andere helft van het bedrag werd overhandigd aan de leerlingenraad van de school, die mag bepalen waar het resterende bedrag aan wordt besteed.

Prijzen
Ook vielen verschillende leerlingen in de prijzen. Zo wist Joëlle met een bedrag van 520 euro het meeste geld binnen te halen. Tim liep 32 kilometer van Harderwijk naar Amersfoort, wat hem de titel ‘leerling die de grootste afstand liep’ opleverde. Ook Roos en Fleur konden hun geluk niet op: zij postten de origineelste selfie tijdens de actie op social media en ontvingen, net als de andere winnaars, een certificaat en kaartjes voor pretpark Walibi.

Guido VMBO organiseerde de actie om het saamhorigheidsgevoel onder de leerlingen en docenten te versterken, nu de coronaregels het sociale contact al geruime tijd inperken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie