Afbeelding
BDUmedia

‘Blinde Ed’ moet tour door de binnenstad van Amersfoort afbreken van de handhavers

16 april 2021 om 18:05 Muziek

AMERSFOORT Het was zo’n mooi plan en meerdere mensen genoten er al van, maar Edwin Ruyer (artiestennaam Blinde Ed) moet ophouden met zijn tour door Amersfoort en mag van de handhaving niet verder spelen. De muzikant zou vrijdag 16 april en zaterdag 17 april op diverse plekken muziek maken en volgens de handhavers is niet volgens de regels.

door Jeroen van der Veer

Vrijdagmiddag begon hij om 12.00 uur bij Lunch & Borrel om vervolgens elk uur weer op een andere horeca-gelegenheid te verschijnen. Het was een succes te noemen; meerdere mensen kwamen kijken en hielden daarbij rekening met de corona-maatregelen. Ook Blinde Ed, die ervoor zorgde dat hij steeds na een half uur weg was. ,,Dat moet in verband met de regels”, duidt Nina den Haan, eigenaar van Lunch & Borrel. ,,Je mag met een straatmuzikantenvergunning, die hij heeft, een half uur op één locatie blijven.”

Alles leek dus goed te gaan en ook de gemeente was op de hoogte van de tour die Blinde Ed door de binnenstad maakte. ,,Alleen vanmiddag hebben we gehoord dat Ed moest stoppen”, baalt Den Haan. ,,Dit omdat je op straat niet versterkt mag spelen, terwijl Ed het al onder de zeventig decibel hield.”

Volgens de regels in de wet mag dit inderdaad niet, maar eerder had de handhaving gezegd menselijk te zijn en niet te bekeuren. Dat doen ze ook niet, maar Blinde Ed moet wel stoppen met zijn tour. ,,Alleen als je een uitzonderingspositie hebt, mag je doorgaan. Die kan burgemeester Lucas Bolsius alleen geven, dus hopelijk gaat ‘ie dit doen. Ed is muzikant, wil ook een klein zakcentje verdienen en dat kon op deze manier. Het was gezellig, hij ging de horeca-gelegenheden af en iedereen had plezier. Dan is het toch zonde als dit zo gestopt wordt?” 


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie