Afbeelding
Miro Lucassen

Geen onafhankelijke bruggenbouwer in zaak Vahstal

16 april 2021 om 10:58 Politiek

AMERSFOORT Projectontwikkelaar Hans Vahstal en zijn zoon zijn geen fans van het plan van de Amersfoortse gemeenteraad om een onafhankelijke bruggenbouwer aan te stellen als bemiddelaar in het langlopende conflict. De bouwer eist schadeloosstelling van miljoenen nadat de gemeente Amersfoort toezeggingen om woningen te mogen bouwen niet na zou zijn gekomen, inmiddels meer dan dertig jaar geleden.

De raad vroeg het college op 23 maart ‘een onafhankelijke bruggenbouwer van behoorlijke statuur, die het vertrouwen van alle partijen heeft, in te schakelen met als opdracht het verkennen van een oplossing waarbij de belangen van alle partijen in acht worden genomen’. 

De wethouders Stegeman en Buijtelaar hebben daarom op 1 april een informeel gesprek gehad met de heer Vahstal en zijn zoon. De conclusie van dit gesprek is dat de heren Vahstal niet tegen een bruggenbouwer zijn, maar ‘zij zien geen toegevoegde waarde hierin’. ,,Dit is vooral gelegen in de opvatting dat een bruggenbouwer zich eerst zal moeten inlezen in de dossiers wat gezien de aard en omvang een lange doorlooptijd zou vergen en de juridische positie niet verandert. De heren Vahstal zijn wel bereid tot een gesprek met de gemeente om te komen tot afspraken, maar alleen als de gemeente een afvaardiging van bestuurders stuurt die beschikken over een voldoende mandaat”, koppelde het college donderdag 15 april terug aan de gemeenteraad in een bericht dat zou zijn afgestemd met de heren Vahstal.

,,Wat Vahstal betreft kunnen de afspraken zich alleen richten op de omvang van de door hem aangevoerde schade en de wijze waarop deze kan vergoed. Beide partijen hebben wel uitgesproken een route te willen verkennen buiten de juridische procedures om, om te komen tot het beëindigen van de lopende procedures.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie