Boaz, Noah en moeder Rosa
Boaz, Noah en moeder Rosa Dierenpark Amersfoort

2500ste parasolmier geadopteerd in Dierenpark Amersfoort

10 april 2021 om 13:00 Dieren

AMERSFOORT De familie Jaquet heeft vrijdag de 2500ste parasolmier in Dierenpark Amersfoort geadopteerd. Dat laat de dierentuin weten via Instagram. Twee weken geleden startte het park de actie ‘Adopter een mier’ als mogelijkheid om het dierenpark te steunen.

,,Door het adopteren van een mier, dragen we een steentje bij om het dierenpark door deze moeilijke tijd heen te krijgen. Zo is het park toch nog een beetje bij ons’’, legt de moeder van Boaz (3) en Noah (6) uit. De familie krijgt onder andere een certificaat als bewijs ‘baasje’ van een parasolmier te zijn en wordt getrakteerd op een mierzoete taart van de Amersfoortse banketbakkerij De Jong. Het dierenpark kan de hulp van de mieradoptanten goed gebruiken. De langdurende sluiting wordt steeds schrijnender en heeft grote impact op het park, meldt het park op hun site.

,,Wat fantastisch om te zien dat twee weken na de start van de actie al zoveel mensen baasje zijn geworden van een mier en daarmee ons park en dierenbewoners helpen.’’ laat Dierenpark Amersfoort weten via Instagram. 

Volgens het park zijn er nog genoeg mieren over om te adopteren. Wie een parasolmier baasje wil worden, kan naar de site van het dierenpark. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie