Sleuteloverhandiging aan de allereerste huurder van Kalliope.
Sleuteloverhandiging aan de allereerste huurder van Kalliope. Petra van Schaik

Bewoners hebben sleutel gekregen van nieuwe sociale huurwoningen Hogekwartier

9 april 2021 om 10:12 Nieuwbouw

AMERSFOORT Bewoners kregen afgelopen week de sleutel van hun gloednieuwe sociale huurwoning in Hogekwartier. Het gaat hier om de oplevering van de allerlaatste 65 sociale huurwoningen van heel Hogekwartier in deelplan Kalliope. 

Vanaf 2016 zijn in Hogekwartier, in zes jaar, 309 sociale huurwoningen opgeleverd. In totaal biedt de nieuwe stadswijk straks circa 491 huurwoningen en 329 koopwoningen. Daarnaast is er zo’n 900 m2 bedrijfsruimte gerealiseerd. Amersfoort kreeg er in 2020 1.175 woningen bij. Meer dan een derde van alle nieuwe woningen, ruim 400, is gebouwd in Hogekwartier. Daarmee levert de nieuwe stadswijk een flink aandeel in de Amersfoortse woningbouwopgave.

VEEL VRAAG NAAR ,,Het is fijn om deze bewoners een nieuw thuis te geven in de mooie stadswijk Hogekwartier”, zegt Joan van der Burgt, directeur van de Alliantie. ,,De toevoeging van sociale huurwoningen in Amersfoort is belangrijk, want er is zoveel vraag naar. We doen dit alles met aandacht voor duurzaamheid. Door de lange doorlooptijd in Hogekwartier hebben we te maken met verschillende maten van duurzaamheid: deels gasloos, deels all-electric en deels BENG. En niet te vergeten de duurzame deelmobiliteit via Axxel en een duurzame inrichting van de openbare ruimte.”


Kalliope. Foto: Fred Oosterhuis

ENORM TEKORT Naar verwachting worden de laatste woningen van de nieuwe wijk in 2022 opgeleverd en is de nieuwe stadswijk met in totaal 820 woningen, helemaal af. Menno Tigelaar, wethouder Wonen: ,,Met de meer dan 300 woningen in de sociale huursector die er de afgelopen jaren in Hogekwartier zijn bijgekomen, zijn veel woningzoekenden geholpen. Want het tekort aan woningen in onze gemeente is enorm. Mensen die op zoek zijn naar een sociale huurwoning in Amersfoort, moeten daar vaak jaren op wachten. Samen met onder meer de corporaties en ontwikkelaars bouwen we daarom in hoog tempo.

Hogekwartier maakt onderdeel uit van het programma Amersfoort Vernieuwt. Met Amersfoort Vernieuwt werken de gemeente Amersfoort, woningcorporaties de Alliantie en Portaal aan betere buurten met goede woningen.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie