Rob Molenkamp kondigt zijn vertrekt aan in Amersfoort Gezien.
Rob Molenkamp kondigt zijn vertrekt aan in Amersfoort Gezien. Screenshot uit 'Amersfoort Gezien'

Rob Molenkamp stapt uit de Amersfoortse politiek

8 april 2021 om 20:55 Politiek

AMERSFOORT Rob Molenkamp verlaat de politiek. Na de verkiezingen voor de gemeenteraad in 2022 keert hij niet meer terug. Molenkamp was bijna acht jaar raadslid; tot 2019 voor de SP, daarna met zijn eigen Lijst Molenkamp. Begin dit jaar overwoog hij even een overstap naar de Partij voor de Dieren. Hij lijkt echter ontmoedigd door de volgens hem gebrekkig functionerende democratie in de Amersfoort.

De coalitie houdt daarin de gelederen gesloten en staat niet open voor andere ideeën, zo vindt Molenkamp. Hetgeen volgens hem voelt ‘alsof je een voetbalwedstrijd speelt waarbij van tevoren al duidelijk is wie gaat winnen’. Hij wil verder aan als burger-actievoerder met geestverwanten onder de naam ‘Natuurlijk Amersfoort’.

Molenkamp (53) laat dit weten in een gesprek met Rob Lampe in de serie ‘Amersfoort Gezien’. Het filmpje is sinds donderdagavond te vinden op YouTube. Ook een rol speelt, dat hij al een baan heeft overdag, als docent maatschappijleer op het Vathorst College .

GEVREESDE INTERRUPTIES Hij liet al eerder zijn ongenoegen horen bij zijn vertrek uit de SP. Hij zou als socialist gebukt zijn gegaan onder de partijdiscipline vanuit Den Haag. Bij zijn vertrek riepen achterblijvers dat hij ‘voor zijn portemonnee had gekozen’, en dat terwijl hij twee decennia eerder behoorde tot de oprichters van de SP in Amersfoort. Dat betekent: vele jaren vrijwilligerswerk.

Molenkamp zette zich vooral in voor het behoud van de natuur, in en rond Amersfoort. Zijn interrupties waren gevreesd, want vrijwel niemand in de Amersfoortse politiek kende die natuur zo goed. De aflevering van Amersfoort Gezien is hier te vinden.

door Jeroen de Valk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie