Kunstenaar Jasper Hagenaar voor De Vensterbank
Kunstenaar Jasper Hagenaar voor De Vensterbank Jolanda Meulendijks

Met open armen

8 april 2021 om 14:41 Sport Deel je nieuws

De Vensterbank van Jasper Hagenaar

In De Vensterbank toont beeldend kunstenaar Jasper Hagenaar (1977) t/m 29 augustus 2021 twee schilderijen uit zijn omvangrijke oeuvre, waarbij meerdere thema’s samenkomen; de figuur met gespreide armen en de vaas.

Tegelijkertijd met De Vensterbank is zijn werk ook te zien in Mirror | Mirror. Reflect yourself! in Kunsthal KAdE. Voor deze tentoonstelling maakte Hagenaar een anamorfose: een schilderij met een vertekende afbeelding, die er alleen met behulp van een spiegel realistisch uitziet. Ook hierin speelt deze figuur een hoofdrol. 

“De figuur met open armen is een terugkerend thema binnen mijn werk”, aldus Hagenaar (1977). “Het is een pose met ontzettend veel associaties, o.a de mens van Vitruvius en de zonnegroet. Ook in de werken voor Kunsthal KAdE komt het thema terug en vormt zo een mooie verbinding naar die werken." 

"Het beeld van de man voor de geschoten berenhuid is ontleend aan het allereerste werk(je) dat ik binnen dit thema heb gemaakt. Dit was een klein inkttekeningetje op de Rijksakademie in 2004. Door het te schilderen op een vaas, een thema dat pas veel later in mijn werk zijn intrede doet, voelde het alsof er een cirkel rond was.”
 

Lees ook het interview dat Jantine Kremer voor De Vensterbank had met Hagenaar in zijn atelier op de website van De Vensterbank: www.devensterbank.nl
 

De Vensterbank van Jasper Hagenaar is te zien t/m 29 augustus 2021 op de stoep van Bergstraat 32 te Amersfoort.

De Vensterbank is zeven dagen per week verlicht van 8 tot 23 uur. En ligt op 10 minuten loopafstand van het Centraal Station, en op 10 minuten loopafstand van Kunsthal KAdE.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie