Afbeelding
Politie

Drie Amersfoorters aangehouden voor golf aan brandstichtingen in Nieuwland

8 april 2021 om 13:57 Brand

AMERSFOORT Na weken van diverse brandstichtingen in de wijk Nieuwland is de politie het gelukt om de brandstichters aan te houden. Het gaat om drie Amersfoortse verdachten in de leeftijd van 18 tot 23 jaar. 

door Jeroen van der Veer

Vanaf 23 januari tot eind maart werd de Amersfoortse wijk Nieuwland geteisterd door meerdere brandjes die plaatsvonden in papiercontainers, prullenbakken en coniferen. Bij één van de branden op de Zeldersedreef (dinsdag 26 februari) sloegen de vlammen over naar een fietsenstalling en een schuur. 

De politie nam de zaak hoog op en voerde in de avonduren (on)opvallend extra toezicht uit. Daarnaast onderzocht de recherche de branden en werden camerabeelden uitgekeken, buurtonderzoek verricht en getuigen gehoord. Dit leidde tot het bekend worden van drie Amersfoortse verdachten. Zij werden de afgelopen week aangehouden en zijn inmiddels verhoord. 

Het onderzoek is nog niet afgerond en de politie denkt dat er mogelijk nog meer aanhoudingen volgen. Tegen de drie verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt en zij zullen zich moeten verantwoorden voor de rechter.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie