Cursisten van Zen.nl Amersfoort-Leusden mediteerden zaterdag 20 juni van zonsopgang tot zonsondergang in Den Treek
Cursisten van Zen.nl Amersfoort-Leusden mediteerden zaterdag 20 juni van zonsopgang tot zonsondergang in Den Treek Yvonne Visser

1250 jonge bomen aangeplant na sponsoractie van Zen.nl

1 april 2021 om 17:10 Lokaal Deel je nieuws

LEUSDEN – Op 28 maart hebben de cursisten van meditatiecentrum Zen.nl Amersfoort en Leusden op het landgoed Den Treek een perceel van 2,5 ha beplant, met als doel klimaatverbetering. Het beheer van Den Treek coördineert de aanplant. Op zaterdag 20 juni tijdens een ‘meditatiemarathon’ op landgoed Den Treek hebben de cursisten van het meditatiecentrum ruim 10000 euro aan sponsorgeld ingezameld voor de aankoop van 1250 jonge bomen.

Het idee voor het project ‘Zenbos’ ontstond begin dit jaar spontaan bij twee cursisten van Zen.nl. Arjan de Graaf: “Samen met medecursist Frank Hakemulder wilde ik iets ondernemen tegen klimaatverandering. We hebben allebei jonge kinderen en maken ons zorgen over het klimaat. Uit onderzoek blijkt dat het planten van bomen een van de top 10-oplossingen is voor CO2-reductie, dus we besloten gewoon de eerste stap te zetten en ermee te beginnen. Landgoed Den Treek was zo vriendelijk een stuk grond ter beschikking te stellen voor herbeplanting. De fijnsparren die daar stonden waren door de letterzetter kever aangetast. Zen.nl Amersfoort-Leusden hielp ons het plan uit te werken en de sponsormeditatie op touw te zetten.”

De meditatiemarathon vond 20 juni plaats op een veld bij het Treekerpunt en duurde van 6.00 uur tot 22.00 uur, met tussendoor enkele korte pauzes. Er deden 20 cursisten aan de actie mee. Sponsoren waren o.a. particulieren, Zen.nl en de gemeente Amersfoort. Er werd een bedrag van meer dan 10000 euro opgehaald, waarmee 1250 jonge bomen konden worden aangekocht.

Het aanplanten van de bomen moest enkele maanden worden uitgesteld i.v.m. de corona-maatregelen, maar op 28 maart kon de aanplant uiteindelijk worden gedaan. Meer dan 100 enthousiaste cursisten en sponsoren namen onder begeleiding van de beheerders van het landgoed deel aan de plantdag.

Om 9.42 ging de eerste boom de grond in, door Rients Ritskes, oprichter van Zen.nl en  Sander Haken, bestuurslid van Landgoed den Treek - Henschoten.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie