Camiel heeft bij ieder instrument een verhaal.
Camiel heeft bij ieder instrument een verhaal. Arnoud J Spaaij
Ondernemer in beeld

Rock ’n Roll Store nieuwste aanwinst

3 april 2021 om 10:30 Zakelijk

AMERSFOORT Er staat een Hammondorgel te lonken naar iedere muziekliefhebber die langs de etalage loopt. Een omvangrijk assortiment van andere muziekinstrumenten staat er gebroederlijk omheen. „Het begon natuurlijk thuis”, zegt Camiel de Kruijf van Rock ’n Roll Store.

Camiel de Kruijf, eigenaar van de nieuwste muziekwinkel die Amersfoort rijk is, zit achter een tafel te werken aan een gitaarpedaal. „Deze gaat naar Israël”, verklaart De Kruijf waarom het apparaat gedemonteerd is. ,,De koper wilde graag eerst foto’s van de binnenkant zien.” In zijn winkel staat het vol met muziekinstrumenten met een verhaal. „Het is net een jongenskamer”, lacht hij. „Het zijn instrumenten die veelal jaren gebruikt zijn. Ik controleer ze en weet dus in welke staat ze zijn. Sommige instrumenten zijn wel veertig jaar oud en hebben de hele wereld over gereisd. Ze stonden met grote namen op het podium en er zijn muzieknummers op gecomponeerd.” In De Kruijfs omlijstende verhaal klinkt de liefde voor muziek door. Je vraagt je af of hij wel echt wil verkopen. En jawel, dat wil hij juist heel graag: „Met deze instrumenten daar is mee geleefd en ik hoop dat dat weer gaat gebeuren.”

De instrumenten hebben een bewezen kwaliteit. „Het is altijd zo. Nieuwe snaren op een gitaar en weer goed afstelwerk uitvoeren, dan heb je een prachtig instrument. Natuurlijk komen mensen hier ook omdat ze iets speciaals zoeken. Daarbij kan ik ook helpen. Ik ga graag op zoek.” Wat daarbij ongelooflijk zal helpen is dat De Kruijf zelf een enorm groot netwerk heeft. Hij is werkzaam als producent in de cultuursector en werkte samen met heel veel grote namen in de muziekwereld. „Dat is ook wat ik zo graag doe. Het produceren van concerten, optredens en het begeleiden van een tour. En het komt allemaal weer snel op gang. Daar geloof ik ook in. Deze winkel is echt een prachtige aanvulling daarop.” 

Rock ’n Roll Store is dan ook veel meer dan alleen een winkel. „Je kunt hier ook terecht als je gewoon op zoek bent naar een moment om even te sparren. Maar zoek je een audiosnoertje, rieten voor je sax of klarinet, dan kan ik je ook helpen.”

ONTMOETINGSPLEK Daarmee is de zaak van Camiel een ontmoetingsplek voor muzikanten. Een heel praktische plek want alles staat in het teken van live muziek. „Die combinatie blijf ik ook ondersteunen. De productie voor de culturele sector dat is het mooiste wat er is. Het moment dat alles tijdens een evenement van start gaat. Dat vind ik prachtig.”

SNAREN OF DRUMSTOKKEN Dagelijks is De Kruijf aanwezig tijdens kantoortijden. „Ik merk nu al dat mensen aanwaaien. En dat is eigenlijk precies de bedoeling. Natuurlijk is het rondom de coronaregels nog wat gestructureerd op dit moment. Maar met een telefoontje maak je een afspraak. Dan weet je gelijk of ik de snaren of drumstokken die je wilt ophalen heb liggen.”

Rock ’n Roll Store
Krommestraat 73
3811 CB Amersfoort
06-18264359
rocknrollstore.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie