Afbeelding
Dierenpark Amersfoort

Apen krijgen paastraktatie in Dierenpark Amersfoort

30 maart 2021 om 13:50 Dieren

AMERSFOORT De apen van Dierenpark Amersfoort werden woensdag verrast met kleurrijke paaseieren. ,,Vol enthousiasme speuren de bavianen, chimpansees en geelborstkapucijnapen naar de eieren. Behendig pellen zij de schillen eraf, peuzelen de lekkernij op of spelen ermee”, legt teamleider Dierverzorging Willem Verdonck uit. ,,Een echte paastraktatie voor onze aapbewoners: zo’n gekleurde versnapering krijgen zij namelijk niet iedere dag.”

,,De bavianen en de kapucijnapen proberen zo snel en zoveel mogelijk eieren bij elkaar te sprokkelen. De chimpansees nemen wat meer de tijd en breken met hun lippen voorzichtig de schil van de eieren”, vervolgt de verzorger. Op het menu van de apen staan normaal gesproken verschillende soorten groenten, takken en brokken. ,,Maar een eitje op zijn tijd is een gezonde en welkome afwisseling hierop. Omdat de dieren niet elke dag een ei krijgen, is het ook nog eens een mooie verrijking”, duidt Verdonck aan.

Niet alleen de apen zijn druk bezig met eieren in het dierenpark. Zo zijn er twee vale gieren aan het broeden. Ook het koppel hoenderkoeten is in de weer met het bouwen een nest. Het dierenpark is vanwege de lockdown gesloten voor bezoekers. Als de eieren zijn uitgekomen, kunnen bezoekers de kuikens weer bewonderen.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie