Afbeelding
Frank Noordanus

Ligconcert in Meander Medisch Centrum om patiënten rust te gunnen

30 maart 2021 om 11:14 Zorg

AMERSFOORT In Meander Medisch Centrum wordt maandag 5 april een ligconcert gehouden. Patiënten kunnen dan vanuit hun bed luisteren en ervaren op deze manier -zoals het ziekenhuis dat noemt- een rustmoment. 

door Jeroen van der Veer

Het concert wordt gegeven op afdeling B5 – dagbehandeling oncologie – en is ook live te volgend via een stream. Tim Driessen (gitaar en zang), geestelijk verzorger in Meander, en Caroline Schmitt (piano) gaan het concert verzorgen. ,,Patiënten, maar ook andere geïnteresseerden, kunnen vanaf 11 uur meekijken en luisteren via de livestream op ons YouTube-kanaal.”

De link wordt gedeeld via de website www.rustpuntmeandermc.nl en via de social media kanalen van Meander Medisch Centrum. Op deze manier wordt ook de website gelanceerd; een digitale plek waar patiënten rust kunnen vinden. Een website gevuld met foto’s, teksten en gedichten maar ook ademhalingsoefeningen en muziek. Eerder werd er door de Vakgroep Geestelijke Verzorging & Ethiek veel ‘live’ georganiseerd. Door corona zijn dit soort initiatieven niet meer mogelijk en heeft het ziekenhuis gezocht naar een alternatief. Dat hebben ze gevonden in deze website en hierbij is Tim Driessen de drijvende kracht erachter.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie