Een screenshot van de digitale Bliksemstage, met de vier klassen en de medewerkers in beeld
Een screenshot van de digitale Bliksemstage, met de vier klassen en de medewerkers in beeld Anna van Andel

Bliksemstage voor Amersfoortse leerlingen

26 maart 2021 om 17:52 Lokaal Deel je nieuws

Na een periode van onderwijs op afstand, mogen de basisschoolkinderen gelukkig weer naar school. Wat deze periode geleerd heeft, is dat digitaal onderwijs ook mogelijkheden biedt. Op vrijdag 26 maart volgden 71 leerlingen van de Vlinderslag, Sint Joris en Michaelschool in Amersfoort tegelijkertijd een digitale Bliksemstage, waarbij ze kennismaakten met het beroep van muziekcoach. Jonas en Anne, muziekcoaches bij Philadelphia Zorg, begeleidden de Bliksemstage.

De drie scholen zijn aangesloten bij ABC Kruiskamp-Koppel, die in voorgaande jaren vaker een beroepencarrousel organiseerde. De kinderen kunnen daarmee kennis maken met beroepen en ontmoeten ook kinderen van andere scholen. Vanwege de maatregelen was het dit jaar lastig om zo’n activiteit te organiseren. ABC heeft daarom hulp ingeschakeld van JINC, een non-profit die zich inzet voor gelijke kansen. JINC organiseert projecten om het gebied van beroepsoriëntatie en brengt daarmee het onderwijs in contact met het bedrijfsleven.

Tijdens de super-Bliksemstage belden de drie scholen allemaal in via Teams. Zo konden de klassen elkaar en de medewerkers van Philadelphia Zorg op het digibord zien. Jonas en Anne vertelden over hun werk en de kinderen gingen aan de slag met een muziekpaspoort maken en met een opdracht over omgevingsgeluiden. “Door het praktische programma, hebben we de leerlingen echt een inkijkje kunnen geven in het werk als muziekcoach” aldus Anna van Andel van JINC. “De leerlingen waren heel nieuwsgierig en betrokken en stelden echt goede vragen na afloop.”

Een geslaagde ochtend voor de leerlingen en de muziekcoaches. Ze hopen elkaar in de toekomst nog eens in het echt te kunnen ontmoeten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie