Tjitske Jansen
Tjitske Jansen Tim Vaarkamp

Livestream met Tjitske Jansen en Ingmar Heytze vanuit het Eemhuis

26 maart 2021 om 15:08 Lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 3 april bevragen dichters en performers Tjitske Jansen en Ingmar Heytze elkaar in de Bibliotheek het Eemhuis over hun inspiratiebronnen. Ook dragen de twee voor uit nieuw werk. Zij doen dit in het kader van 'Connecting Lights: Een stip op de horizon', dat vrijdag 2 en zaterdag 3 april plaatsvindt in Amersfoort op initiatief van verschillende culturele instellingen.

De livestream is op zaterdag 3 april tussen 16:30 tot 18:00 uur en is voor € 5,- te volgen. Kaarten zijn te koop bij de Bibliotheek Eemland.

Over Tjitske Jansen

Tjitske Jansen studeerde af aan ArtEZ, de academie voor Theater in Arnhem. Ze publiceerde vier bundels waarin ze poëzie, proza en theater combineert. Al vanaf haar vroegste bundels, Het moest maar eens gaan sneeuwen (2003) en Koerikoeloem (2007) treedt ze veel en vaak op. Daarnaast geeft ze met grote inzet les over schrijven, poëzie en performance aan middelbare scholieren. Voor haar tweede bundel kreeg ze de Anna Bijns Prijs, de derde werd genomineerd voor De Bronzen Uil, de vierde, Iedereen moet ergens zijn, verscheen dit jaar op 9 maart.

Over Ingmar Heytze

Ingmar Heytze publiceerde talloze dichtbundels, drie dagboeken en een bundel miniaturen. In 2008 ontving Heytze de C.C.S. Croneprijs voor zijn gehele oeuvre. In 2012 verscheen zijn bundel Ademhalen onder de maan. Een jaar later verscheen Reisoefeningen, waarin Heytze verslag doet van zijn gevecht tegen reisangst, die hem vele jaren aan zijn woonplaats Utrecht kluisterde. Met Ademhalen onder de maan won Ingmar Heytze de Hugues C. Pernathprijs 2013. Heytze wordt door bezoekers van zijn optredens nog wel eens verward met een cabaretier of comedian. De belangrijkste reden daarvoor is dat hij niet alleen zijn gedichten en vertalingen geweldig voordraagt, maar er ook van alles bij vertelt ter inleiding, uitleiding of gewoon als aangenaam geouwehoer tussendoor. De honderd van Heytze verscheen februari 2021.

Over Connecting Ligths

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 april – de start van het Paasweekend – zullen lichtstralen de horizon boven Amersfoort verlichten. Ondanks dat de deuren van onze culturele instellingen langer gesloten blijven, zetten we Amersfoort in het licht. Kijk van 20:15 tot 23:00 uur uit je raam of wandel door de stad en zie de stippen op de horizon verschijnen. Dit zijn de plekken waar cultuur wordt gemaakt en het licht nog steeds brandt.

Ingmar Heytze
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie