Afbeelding
Simon Lamme

Provincie wijst ondernemers op mogelijkheden solarcarports

25 maart 2021 om 09:43 Natuur en milieu

AMERSFOORT De provincie Utrecht heeft onderzoek gedaan naar dubbelgebruik van parkeerterreinen dankzij zogenaamde solarcarports, parkeerterreinen die worden overdekt met zonnepanelen. Hiervoor is inmiddels een online applicatie ontwikkeld, Park the Sun. Ondernemers of grondeigenaren kunnen zo zelf een inschatting maken of de aanleg van solarcarports boven een parkeerterrein interessant is.

De applicatie toont hoeveel energie opgewekt kan worden op een bepaalde locatie én geeft inzicht in de totale investeringskosten en mogelijke opbrengsten. Zo kan de opgewekte stroom weer worden ingezet voor het exploiteren van laadpalen. Daarnaast biedt Park the Sun informatie over subsidies, benodigde vergunningen, te nemen vervolgstappen en verwijst de applicatie door naar relevantie instanties en partijen. 

Net zoals bij zonnepanelen op daken, is exploitatie van de solarcarport door derden ook mogelijk. Ondernemers kunnen hun grond bijvoorbeeld verhuren voor een solarcarport of samenwerken met een lokale energiecoöperatie.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie