Angelique Abbring: ,,Alleen als je het weet kun je bepalen of je het wilt."
Angelique Abbring: ,,Alleen als je het weet kun je bepalen of je het wilt." Saar aan Huis
Ondernemer in beeld

Saar aan huis helpt wanneer het teveel wordt als mantelzorger

27 maart 2021 om 15:30 Zakelijk

REGIO Steeds meer ouderen blijven tot op hoge leeftijd zelfstandig. Dat is fijn en soms maakt een beetje hulp zelfstandig wonen dan nog prettiger. Saar aan huis biedt vervangende of aanvullende mantelzorg.

Arnoud J Spaaij

In de loop van de jaren is het bijna vanzelfsprekend geworden dat mantelzorg wel geleverd wordt. Door familie, buren of vrienden. In heel veel gevallen leidt die vanzelfsprekendheid toch nog lang niet altijd tot een praktische oplossing.
Angelique Abbring, vestigingsmanager van Saar aan huis, heeft er inmiddels jaren ervaring mee. „Er zijn zoveel situaties waardoor ouderen onvoldoende aandacht krijgen. Kinderen kunnen op grote afstand wonen of een gezinssituatie laat het gewoon niet toe dat je iedere dag, of zelfs maar een paar keer per week, even gaat helpen bij je ouders. En denk je eens in dat je een partner hebt die langdurig ziek is, ook dan kan je van je werkgever niet zomaar verwachten dat je structureel voor mantelzorg thuis blijft.”

JUISTE MATCH Saar aan huis matcht een ‘Saar’ met iemand die hulp nodig heeft. Een verzoek voor deze niet medische zorg kan van de familie komen, maar ook van een huisarts of een case manager als er bijvoorbeeld sprake is van dementie. Abbring: „Ik doe altijd een intake. Het liefst, als dat kan, ook met kinderen of partners erbij. Dat geeft een goed beeld van welke hulpbehoefte er is. Dat varieert enorm. Van de minimaal twee uur in de week voor een wandeling of een gezellig spelletje aan de keukentafel tot bijvoorbeeld iedere dag koken en samen eten. Ik zoek ook echt naar de juiste match. Veel van onze Saar’s zijn vijfenveertig plus. Dan is er minder snel een enorme leeftijdskloof.” 

Van de minimaal twee uur in de week voor een wandeling of een gezellig spelletje aan de keukentafel tot bijvoorbeeld iedere dag koken en samen eten

En met een warme glimlach vervolgt Abbring: „We werken ook met mannelijke mantelzorgers. Die noemen we Swieber.” Er wordt altijd maatwerk geleverd, want de relatie tussen klant en mantelzorger is vaak intensief en ook langdurig. Dat mantelzorg steeds meer verlangd wordt, weten veel mensen wel, maar dat Saar aan huis daarin voorziet, is nog zeker geen gemeengoed. Abbring: „Ik merk dat mensen vaak reageren met ‘dat had ik eerder moeten weten’ en dat kan ik me goed voorstellen. Je kunt alleen kiezen voor extra hulp bij je dierbaren als je weet dat het bestaat.”

Ook situaties als revalidatie, een reis naar het buitenland, andere langdurige afwezigheid of in het verpleeghuis kan Saar aan huis opvangen. Dan is het goed om in je achterhoofd te houden dat je op Saar aan huis kan bouwen.
Saar aan huis kan in bijzondere omstandigheden worden betaald uit bijvoorbeeld een persoonsgebonden budget. En sommige verzekeringen voorzien in de kosten. Meestal zijn de kosten die verbonden zijn aan mantelzorg echter voor eigen rekening.

Saar aan huis
Tel. 035-2062722
angelique.abbring@saaraanhuis.nl
www.saaraanhuis.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie