Afbeelding
Jeroen van der Veer

Vluchtende Amersfoorter bestelt taxi waar twee agenten in blijken te zitten

23 maart 2021 om 16:10 Inbraak

AMERSFOORT Een bijzondere politie-actie heeft er dit weekend voor gezorgd dat een 20-jarige man uit Amersfoort is aangehouden. Op zaterdag 21 maart werd er gereedschap gestolen op een bouwterrein in Nieuwersluis en uiteindelijk werd de Amersfoorter aangehouden in een taxi waarin agenten bleken te zitten. 

door Jeroen van der Veer

In de nacht van zaterdag op zondag, rond 01.00 uur, kreeg de politie een melding van een verdachte situatie op een bouwterrein in Nieuwersluis. De politie ging direct ter plaatse, maar trof niemand aan. Een tweede melding met een tip dat er drie personen in een auto wegreden, kon al snel gelinkt worden aan het eerste 112-belletje. 

De auto werd gevonden en een 21-jarige man uit Huizen kon worden aangehouden. De twee andere verdachten, waaronder de Amersfoorter, besloten te rennen en hierbij sprong een 21-jarige man uit Hoofddorp de sloot in. Met behulp van de politiehelikopter werd hij alsnog gevonden en gearresteerd. 

De Amersfoorter, de derde verdachte, leek te ontkomen. Toch kreeg de politiehond een spoor te pakken en dankzij nog een tip wisten agenten de man te lokaliseren en te verrassen. Zo werd duidelijk dat hij in Loosdrecht een taxi had besteld en de chauffeur werd door de agenten eerder opgewacht. De politie nam plaats op de achterbank en ging naar de verdachte toe, die tot zijn schrik bij het instappen de agenten zag en in de boeien werd geslagen.

De gestolen goederen, professioneel gereedschap, werden in de auto aangetroffen en teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie