Ingezonden

Hoeveel ongevallen moeten er nog komen, willen we kijken voorbij geld en bomen?

21 maart 2021 om 11:43 Opinie Deel je nieuws

Geachte burgemeester Bolsius, beste wethouders,

De afgelopen weken is de aanleg van de rondweg Westelijke ontsluiting weer volop in het nieuws. Helaas met berichten over uitstel dan wel afstel, waarbij twee factoren het debat domineren: kosten en groen. Dat zijn belangrijke factoren, echter missen we een derde cruciale factor in dit debat: veiligheid van mensen. In de afgelopen twee jaar dat wij woonachtig zijn aan de Barchman Wuytierslaan heeft er ieder jaar een dodelijk ongeval plaatsgevonden bij de spoorwegovergang. Dagelijks zien we gevaarlijke verkeersituaties van automobilisten die in volle vaart vanaf de Bernhardkazerne de Barchman Wutierslaan op stuiven: het fietspad zien ze over het hoofd. Veiligheidsdiensten (ambulance, politie en brandweer) worden meerdere keren per dag opgehouden door een gesloten spoorwegovergang, waarna ze gevaarlijk schuin de weg oversteken om niet nog later aan te komen bij mensen in nood. En dit alles op een punt waar dagelijks honderden kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen passeren: onderweg naar school, sportvereniging, dierentuin en het bos.

Uiteraard begrijpen we dat het overschrijden van het geraamde budget problematisch is. Maar worden de investeringen ook tegen deze levensgevaarlijke situatie afgewogen? Wij zijn in dit deel van Amersfoort gaan wonen, juist vanwege het prachtige groen. Daarom zijn we ook zo blij dat gemeente Amersfoort direct stukken grond heeft verworven om voor iedere gekapte boom een nieuwe terug te plaatsen. Sterker nog, dat er meer natuur komt: ruim 19 hectare is aangekocht voor de aanleg van een nieuw natuurgebied: de Melksteeg.

Vandaar onze vraag college van burgemeester en wethouders: hoeveel ongevallen moeten er nog komen, willen we kijken voorbij geld en bomen?

Vriendelijke groet, Esther en Levi

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie