Anneke Geitenbeek, Yolanda van Oosterwijk, Anita Schimmel
Anneke Geitenbeek, Yolanda van Oosterwijk, Anita Schimmel Bratelle

Een ‘army of women’ nodig voor oedeembeha

21 maart 2021 om 11:02 Maatschappelijk Deel je nieuws

Amersfoort, drie vrouwen ontwikkelen een mooie en comfortabele vrouwelijke oedeembeha die symbool staat voor vriendschap en kameraadschap. Zij roepen vrouwen op ze  daarbij behulpzaam te zijn.

Het idee is ontstaan vanuit de persoonlijk zoektocht van een van de initiatiefneemsters naar een goed werkende, comfortabele en vrouwelijke oedeembeha, Anita Schimmel. Zij kreeg zelf in 2015  borstkanker en als gevolg van de behandeling chronisch borstoedeem.

Vrouwen met een missie. Vrouwen met ervaring met kanker, ieder op haar  eigen manier, die maakt dat we dit vrijwillig willen doen. Wij willen dat de eerste goedwerkende, vrouwelijke en comfortabele beha voor iedereen met borstoedeem na borstkanker bereikbaar is. Voor de ontwikkeling en het naar de markt brengen is geld nodig. Wij zien dit als een vorm van crowdfunding. De sponsoractie bestaat uit een cadeauwinkel op de website van Stichting Bratelle, die gevuld is met lieve en mooie cadeaus. Van iedere verkoop via onze cadeauwinkel gaat een deel van de opbrengst naar stichting Bratelle. De koper betaalt niet meer dan anders. De eigenaren van de producten in de webwinkel hebben allemaal hun eigen verhaal, ervaring of reden waarom zij met deze sponsoractie mee doen. 

Op zich is dat niet zo vreemd als je bedenkt dat 1 op 3 mensen te maken krijgt met kanker en 1 op 7 vrouwen borstkanker krijgt. Onderzoekt wijst uit dat 8 tot 38% van deze vrouwen te maken krijgt met chronisch borstoedeem. Er leven in Nederland 150.000 vrouwen die borstkanker hebben gehad en  jaarlijks worden er ca. 17.000 vrouwen én 150 mannen met borstkanker gediagnosticeerd. In Nederland zou het dus zo kunnen zijn dat er tussen 30.000 tot 60.000 vrouwen leven met borstoedeem.

Wij hebben een ARMY OF WOMEN nodig voor de ontwikkeling van de eerste oedeembeha. Iedereen wil iets voor zijn naaste of geliefde betekenen als die ziek wordt, vaak weet je niet hoe. In de cadeauwinkel op de website van Bratelle tref je leuke cadeaus en daarmee draag je automatisch ook een beetje bij aan de ontwikkeling van de eerste Bratelle beha en daarmee aan iets dat er toe doet.

Stichting Bratelle is gevestigd in Amersfoort. Bel of mail Stichting Bratelle. www.bratelle.nl of info@bratelle.nl of 06-46457344

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie