Afbeelding
Archieffoto - ZHZActueel.nl

Mysterieuze vondst in bossage in de wijk Soesterkwartier houdt omwonenden bezig

20 maart 2021 om 17:11 Overig

AMERSFOORT In de wijk Soesterkwartier zijn veel mensen nieuwsgierig: waarom kwam er zaterdag aan het begin van de middag zoveel politie naar hun wijk? Nadat kinderen tijdens een opruimactie diverse goederen vonden, werden de hulpdiensten ingeschakeld. Waarom? Die vraag blijft nog altijd onbeantwoord.

door Jeroen van der Veer

Tijdens de schoonmaakactie vonden de opruimers ‘iets’ in de Groengordel, waarbij in de wandelgangen wordt gezegd dat het zou gaan om een grote wapenvondst. De opgeroepen politie kwam met een speciale eenheid naar het Soesterkwartier en zij deden onderzoek in de bossage. Vervolgens kwamen zij terug met meerdere gevulde witte onderzoekszakken en een ooggetuige leek daarbij een wapen te zien.

Aan omwonenden kon niet worden verteld wat er gevonden was. Zij kregen te horen: ‘we gaan dat nu onderzoeken’, maar een enkeling van hen wist het zeker. Het zou volgens hen gaan om meerdere vuurwapens. De woordvoering van de politie kon zaterdagmiddag de geruchten niet bevestigen of ontkrachten. Zij waren (nog) niet bereikbaar voor commentaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie