Afbeelding
Nico Brons

Amersfoort Jazz verplaatst naar augustus en komt met veel veranderingen

18 maart 2021 om 09:50 Activiteiten

AMERSFOORT De 34ste editie van Amersfoort Jazz wordt verschoven naar donderdag 12 tot en met zondag 15 augustus. Normaal gesproken is dit meerdaagse evenement in het laatste weekend van mei, maar de corona-maatregelen laten dit momenteel niet toe. De focus ligt de komende editie op artiesten uit Nederland en de direct omliggende landen.

door Jeroen van der Veer

De voorbereidingen op het evenement zijn in volle gang en daarbij neemt Marnix van der Moolen de functie als voorzitter op zich. Hij volgt Edward Dijxhoorn op, die meer dan tien jaar voorzitter was van het gigantische evenement. ,,Edward treedt toe tot de Raad van Adviseurs van het festival”, laat de organisatie weten. ,,Een logisch vervolg op wat hij benoemde als ‘de leukste bestuursfunctie die ik heb bekleed’. Van der Moolen heeft de komende weken kennismakingsgesprekken met alle partijen die voor Amersfoort Jazz belangrijk zijn.”

Bij de 34ste editie wordt Het Lieve Vrouwekerkhof omgetoverd tot een sfeervol openluchttheater. Bezoekers kunne een zitplaats reserveren voor een vast tijdsblok waarin twee concerten gepresenteerd worden. Alhoewel er nog geen definitieve contracten getekend zijn, heeft organisatie contact met diverse artiesten waaronder de Belgische pianist Jef Neve, soulband Liquid Spirits, met als gast de Poolse saxofonist Sylwester Ostrowski en de Nederlandse jazz groove formatie Marutyri. Ook zijn er gesprekken met enkele bekende headliner artiesten, maar daar kan Amersfoort Jazz momenteel nog geen verdere mededelingen over doen. ,,Naar concerten op de andere pleinen kijkt het festival nog, maar zij geeft nu vast aan dat daar geen grote podiumconcerten worden georganiseerd.”

Naast het buitenpodium presenteert Amersfoort Jazz van donderdag 5 tot en met zondag 15 augustus op Stadspodium de Observant en op cultuurpodium Kosmik dertig albumrelease-concerten van Nederlandse formaties die een bijdrage hebben gekregen vanuit het Sena Muziekproductiefonds. Amersfoort Jazz maakt een selectie uit de, in totaal meer dan honderd, formaties die een toekenning hebben ontvangen. 

NAAMSWIJZIGING Al vijftien jaar is Rabobank Amersfoort Eemland partner van Rabobank Amersfoort Jazz. In deze jaren is het gegroeid van een uiterst sfeervol regionaal jazzfestival, naar een groots internationaal festival met connecties in diverse landen wereldwijd. De ambities van Amersfoort Jazz zijn groot, de groei naar meer landen gaat door. En naast een live festival faciliteert de organisatie ook meer en meer internationale optredens via livestreams. Festivaldirecteur Alexander Beets zegt hierover: ,,Natuurlijk houden wij ook vast aan onze roots, in Amersfoort, en blijven we de Rabobank dankbaar voor hun support als partner in groei naar deze vorm. De Amersfoortse Rabobank blijft zeker betrokken bij onze activiteiten in de stad. Maar wereldwijd laten we elkaar meer los. Een gevolg daarvan is onze nieuwe naam: Amersfoort World Jazz festival. Mét ieder jaar een editie in de prachtige stad Amersfoort.” 

NIEUWE HUISSTIJL In samenwerking met het Amersfoortse doorendoor heeft het festival een nieuwe huisstijl gekozen. Dit ziet de bezoeker terug in de online media, posters, programmaboekjes en straks op de podia.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie