Alles is in exotische stijl bij Poke2go.
Alles is in exotische stijl bij Poke2go. @Ilseschuurmans
Ondernemer in beeld

Stukje Hawaï op de Kamp

18 maart 2021 om 11:15 Zakelijk

AMERSFOORT Met exotisch klinkende ingrediënten als wakame, masago en rettich zijn de poké bowls van Poke2go Amersfoort alleen al lekker om van de menukaart op te lezen. Vers bereid kan je het traditionele gerecht uit Hawaï nu laten thuisbezorgen.

Arnoud J Spaaij

Yoram Vergeer heeft zijn hart verpand aan Hawaï. Niet zo vreemd dus dat hij samen met enkele compagnons op de Kamp een nieuwe Poke2go is gestart. „Ik ben fan van Hawaï. Van alles wat daar is en natuurlijk is het ook heerlijk om er te surfen. Nee helaas, ik ben er nog nooit geweest”, zegt hij met een klein beetje spijt in zijn stem. „Maar met Poke2go willen we graag anderen ook laten beleven wat er voor heerlijke dingen daar zijn.”

In de zaak in Amersfoort prijkt een glanzende surfplank als tafel. Daar achter tegen de muur verrijst een nog mooiere muurschildering van kunstenaar Deef Feed. Alles is helemaal in de exotische sfeer van Hawaï ingericht.

VARIËREN Yoram Vergeer is het gezicht hier in de zaak op de Kamp. De jonge ondernemer heeft veel horeca-ervaring. ,,Mijn compagnon Nourdy komt uit de retail bouw. Die ervaring kwam natuurlijk goed van pas hier.” Nourdy el Kashif heeft het interieur zelf ontworpen, ontwikkeld en uitgevoerd.

,,We gaan ervoor de beste poké bowls te maken in de regio. Dit doen we door te werken met de beste sushi-rijst en verse ingrediënten. Met als finishing touch onze huisgemaakte dressings.” Dit samen met allemaal versproducten maakt het een geweldige maaltijd waarmee je eindeloos kan variëren.

VERS De ervaring voor het maken van alle gerechten werd al opgebouwd in het filiaal in Voorburg. Maar de nagelnieuwe keuken met koelvitrines en etagères is en blijft de kern van alle dagelijks vers bereide bowls. „De poké bowls bestaan eigenlijk uit een mix van van culturen. Hawaï is wel een Amerikaanse staat maar is ook sterk beïnvloed door Japan en China. Het ligt zo geïsoleerd, ze moeten er alles importeren en dus vers bereiden. Zo doen wij dat ook. Vanaf twaalf uur ’s middags maken we alles vers. We snijden groenten en vis in kleine stukjes en alles wordt dan vers voorbereid. Vanuit vitrines mixen we de speciaal bereidde sushi-rijst, salade en vis in een bowl. Dat is de basis maar er zijn zoveel lekkere varianten. Ja kan zelf samenstellen of kiezen uit onze menulijst op de site. We bezorgen door heel Amersfoort, Leusden en in de toekomst ook de rest van de nabije omgeving.”

Vanaf twaalf uur ’s middags maken we alles vers

Het menu laat zien dat de bowls, en ook snacks met kip, gecombineerd worden met groenten. Vaak ook exotische groenten als edamame maar ook mais, mango en rode biet. „We hebben ook heerlijke snacks van gefrituurde garnalen of karaage, kip op Japanse wijze bereid.”

EXOTISCHE OPENING Een grote opening is voorlopig uitgesteld maar de mannen hebben nog wel plannen. „We zijn expres op de Kamp neergestreken omdat we ook graag lokaal willen werken. Naar onze klantenkring maar ook naar collega-ondernemers. Ja, een gezellige exotische opening die komt ook nog.”

Poke2go Amersfoort
Kamp 32
3811AS Amersfoort
www.Poke2go.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie