Afbeelding
Martin van der Veen

Amersfoorter begraaft aangereden meerkoeten: ‘Het is hier net een racebaan’

12 maart 2021 om 12:38 Dieren

AMERSFOORT In de Amersfoortse wijk Zielhorst zijn monumenten gemaakt voor aangereden meerkoeten. De ludieke actie moet ervoor zorgen dat automobilisten hun snelheid verlagen en uitkijken voor de dieren. 

door Jeroen van der Veer

Bij de Zijderupsvlinder zijn momenteel zeven monumenten te zien waar Amersfoorter Martin van der Veen meerkoeten heeft begraven. Deze zijn allen aangereden door automobilisten die -volgens hem- te hard en onbezonnen hebben gereden. ,,Hier vielen de afgelopen maanden zeven meerkoeten ten prooi door automobilisten die de snelheid behoorlijk opvoeren”, aldus Van der Veen, die niet onbekend in Amersfoort is. 

Zo loopt hij dagelijks door de stad om vuil van straat op te rapen en om aandacht te vragen voor milieuvervuiling, plaatst hij berichten op social-media. ,,Het lijkt hier wel een racebaan en de politie zou hier veel beter op moeten controleren”, baalt Van der Veen. ,,Er zouden drempels gelegd moeten om flora en fauna in evenwicht te houden. Het is zeer verdrietig dit jaar geen jonge meerkoeten bij mij voor de deur. En dat terwijl ze bezig waren met nesten maken.”

Om aandacht te vragen voor de racebaan voor zijn deur, maakte hij monumenten. ,,In de hoop dat de snelheidsmanieaken zich bewust worden dat 30 kilometer per uur hard zat is om hier te rijden.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie