Bijeenkomst stamtafel
Bijeenkomst stamtafel Stichting Met je hart

Stichting Met je hart Amersfoort: samen ben je niet alleen!

11 maart 2021 om 17:59 Lokaal Deel je nieuws

Sinds kort is de stichting Met je hart ook actief in Amersfoort. En dat is fijn nieuws voor zelfstandig wonende ouderen die behoefte hebben aan gezelligheid! 

De oprichters van Met je hart Amersfoort, Xenia en Mary, kijken uit naar het einde van de lockdown. Dan kunnen zij namelijk volop van start met activiteiten en ontmoetingen voor ouderen die zelfstandig wonen en die behoefte hebben aan gezelligheid met buurtbewoners. Stichting Met je hart laat ouderen weer genieten; van mooie momenten èn van nieuwe vriendschappen. Door waardevolle ontmoetingen te organiseren in een warme, sociale setting, en de geweldige inzet van restaurants en hun gasten, bedrijven, organisaties, scholen en vrijwilligers doen ouderen meer mee in hun eigen buurt. Door Corona is deze behoefte des te groter geworden. Momenteel stellen Mary en Xenia stamtafels samen waaraan, na de lockdown, een vaste groep ouderen regelmatig bijeen zal komen voor een kopje koffie, een lunch of een diner. 

‘Eenzaamheid kun je niet wegnemen, wel verzachten. En dat doen we door ontmoetingen te organiseren op plekken waar ook andere mensen elkaar ontmoeten, zodat er sprake is van zien en gezien worden. Er worden mooie verhalen gedeeld en levensvragen besproken. Het terugkerende karakter van de stamtafels zorgt ervoor dat mensen elkaar regelmatig zien, waardoor er ècht contact ontstaat en zelfs nieuwe vriendschappen. Vanwege de Coronacrisis is het niet mogelijk bijeen te komen aan stamtafels; aandacht en ontmoeting vinden nu op veilige wijze plaats bij een kopje koffie thuis, een telefoongesprek of met een kleine verrassing.’ 

Bent u of kent u een zelfstandig wonende oudere die zich eenzaam voelt en die graag in contact komt met buurtbewoners? Er is nog plek! Stuur een mail met uw contactgegevens naar info@metjehart.nl en vermeld daarbij ‘gemeente Amersfoort’. 

Stichting Met je hart Amersfoort kan elke financiële bijdrage goed gebruiken. Doneren is eenvoudig: via de rode button op onze website www.metjehart.nl selecteert u ‘gemeente Amersfoort’. Uw bijdrage komt dan geheel ten goede aan stichting Met je hart Amersfoort. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie