wethouder Menno Tigelaar, directeur-bestuurder Monique Govers van Omnia Wonen, Antje de Groot-Schuttert en Ivo Bakula van Trebbe voor de nieuwe appartementencomplexen.
wethouder Menno Tigelaar, directeur-bestuurder Monique Govers van Omnia Wonen, Antje de Groot-Schuttert en Ivo Bakula van Trebbe voor de nieuwe appartementencomplexen. Omnia Wonen

Nieuwbouw appartementen Amersfoort bereikt hoogste punt

11 maart 2021 om 15:43 Nieuwbouw

AMERSFOORT De bouw van De Nieuwe Haghe I en II gaat gestaag verder op de locatie van het voormalige sportfondsenbad. Met het plaatsen van de laatste dakplaat werd het hoogste punt bereikt.

De appartementencomplexen bieden plaats aan 42 appartementen die bestemd zijn voor sociale verhuur. Naar verwachting wordt de eerste sleutel in de zomer van dit jaar overhandigd aan de bewoners. Met de realisatie van de twee appartementencomplexen voldoet Omnia Wonen aan de oproep van de gemeente Amersfoort om vaart te zetten achter de bouw van sociale huurwoningen. Wethouder Menno Tiggelaar is dan ook positief: ,,Veel mensen zijn op zoek naar een betaalbare huurwoning in Amersfoort. Om die enorme opgave het hoofd te bieden, is het belangrijk dat we woningen bouwen. De bouw van deze twee appartementencomplexen zorgt ervoor dat een grote groep mensen binnenkort een plek heeft om te wonen, en wel op een prachtige locatie.”

De twee appartementencomplexen dragen de naam De Nieuwe Haghe I en II. De naam is een eerbetoon aan  het verleden, het gebied waar de complexen worden gebouwd werd van de middeleeuwen tot in de negentiende eeuw Oude Haghe genoemd. De 42 appartementen worden uitgevoerd in drie verschillende types en kennen een gebruiksoppervalk van circa 60 vierkante meter.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie