Tekeningen van vluchtelingkinderen.
Tekeningen van vluchtelingkinderen. Lopend Vuur

DENK-fractievoorzitter Farid Azarkan komt demonstreren in Amersfoort

10 maart 2021 om 13:26 Maatschappelijk

AMERSFOORT Onder de noemer ‘Lopend Vuur’ houden zo’n dertien demonstranten woensdagmiddag 10 maart een wake voor humaan migratiebeleid. Fractievoorzitter van de Tweede Kamerfractie van DENK, Farid Azarkan, is daar ook even bij aanwezig, bevestigt het Amersfoortse Denk-voorman Tahsin Bulbul. Tevens sluiten een handvol raadsleden van andere lokale partijen aan.

Het lopend vuur gaat van 1 tot 17 maart, in de aanloop naar de verkiezingen dwars door Nederland. In ruim veertig plaatsen vinden er wakes en tochten plaats. De demonstranten vragen aandacht voor de onmenselijke omstandigheden waarin gevluchte mensen moeten overleven in Europa, van Moria tot Calais en van Sarajevo tot Amsterdam.

Op 10 maart komt de tocht aan in Amersfoort, waar om 16.00 een wake plaatsvindt in Emiclaer. Op 11 maart gaat de tocht verder richting Zeist. 

Froukje van de Weg, coördinator van de wake in Amersfoort: ,,Wat de grote oplossing gaat zijn weet ik niet. Ik weet wel dat de mensen op de vlucht in afschuwelijke omstandigheden leven en daar moet zo snel mogelijk iets aan gebeuren: wegkijken kan niet meer.”

Passanten krijgen flyers waarmee ze bewust worden gemaakt over de standpunten van landelijke partijen over de vluchtelingencrisis en enkele sprekende foto’s van de omstandigheden worden tentoongesteld. Een groot zeil reist ook mee met tekeningen van vluchtelingenkinderen (’vooral huisjes opvallend genoeg’). ,,Passanten kunnen een kind uitknippen en op het zeil plakken om ze symbolisch weer samen te laten spelen.”

Tekeningen van vluchtelingkinderen.
Foto's van de situatie in de kampen in Zuid Europa.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie