Afbeelding
Pixabay

Amersfoortse scholieren gaan in debat met provinciegenoten

9 maart 2021 om 15:30 Onderwijs

AMERSFOORT Leerlingen van drie Amersfoortse middelbare scholen doen aankomende vrijdag mee aan de 23e editie van Op Weg naar het Lagerhuis. In het provinciehuis gaan de scholieren met elkaar in debat. In totaal doen twaalf middelbare scholen uit de provincie mee. De spelers zijn voor hun medeleerlingen en docenten digitaal te volgen. Ook de speechwedstrijd zal digitaal en niet fysiek plaatsvinden. 

De ene helft, waaronder het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt, debatteert om 10.00 uur. De andere helft, waaronder de scholen Guido de Bres en het Van Lodensteincollege, gaat om 13.30 uur van start. 

HYBRIDE Normaliter zijn er voor Op Weg naar het Lagerhuis meer dan tweehonderd leerlingen in het provinciehuis te vinden. Dit jaar kan dat vanwege het coronavirus niet. Daarom is er voor een hybride vorm gekozen, waarbij een deel fysiek en een deel digitaal wordt georganiseerd. Bij het fysieke deel komen niet meer dan tien leerlingen in de grote Statenzaal bijeen om tegen elkaar te debatteren.

De stellingen gaan onder andere over nieuwe woningbouw in de provincie Utrecht - die zou belangrijker zijn dan het behoud van natuur en landschap. Andere stellingen gaan over klimaatverandering, de gevaren van complotdenken en de achterstand die jongeren oplopen door de coronacrisis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie