Wethouder Willem-Jan Stegeman, gedeputeerde Rob van Muilekom en wethouder Astrid Janssen.
Wethouder Willem-Jan Stegeman, gedeputeerde Rob van Muilekom en wethouder Astrid Janssen. Provincie Utrecht

Gemeente en provincie willen voor 2030 in Hoefkwartier 2.500 nieuwe woningen

8 maart 2021 om 11:36 Nieuwbouw

AMERSFOORT De provincie Utrecht en de gemeente Amersfoort gaan de komende jaren samenwerken bij de ontwikkeling van Hoefkwartier Amersfoort. Deze toekomstige woon-, werk- en leerwijk staat nu nog bekend als kantorengebied De Hoef-West. In de periode tot 2030 moeten er 2.500 nieuwe woningen door middel van nieuwbouw en transformatie van kantoorpanden bijkomen. Van de woningen valt 55 procent in het sociale en middeldure segment.

Wethouder Astrid Janssen: ,,Amersfoort en de provincie willen het bedrijventerrein de Hoef-West omvormen tot een mooie, gezonde, duurzame en groene, toekomstbestendige wijk. Eén van de mooie voorbeelden daarvan is Het Hoefse Hout; drie hofjes met circa 250 appartementen die volledig van hout worden gebouwd, met groene daken en reservoirs voor de opvang van regenwater. Alle daken worden goed benut voor groen of energie of een maatschappelijke functie.”

,,De gemeente Amersfoort vindt het belangrijk om oude kantooromgevingen te vernieuwen. In Hoefkwartier gaan we een stap verder; straks kunnen onze inwoners er prettig wonen, werken, studeren en recreëren. Er is ruimte voor winkels, sport, cultuur en zorg: alles wat bij het leven in een nieuwe stadswijk hoort. Ik ben blij dat de provincie met ons werkt aan deze opgave”, aldus wethouder Willem-Jan Stegeman.
Met de toegezegde ondersteuning van het Rijk en met middelen uit de Woningbouwimpuls kan volgens de provincie vaart worden gemaakt met de gebiedsontwikkeling.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie