digitale leesclub
digitale leesclub Ineke van de Rotte

Pop-up leesclub online Bibliotheek Eemland en Senia leesclubs

7 maart 2021 om 15:45 Lokaal Deel je nieuws

Samen over een gelezen boek praten? Kom dan eens sfeer proeven tijdens een “Pop-up Leesclub” op maandag 29 maart, aanvang 19.30. Onder leiding van Senia ambassadeur Liesbeth Ram wordt het boek “Nachtschrijver van Jannie Regnerus ” besproken. Schuif aan en ontdek hoe leuk het is om met elkaar dieper in een boek te duiken.

Over “Nachtschrijver”

Een restaurator besluit een blinde dichter die het Friese landschap waarin zij opgroeide beeldend weet te beschrijven op te zoeken tijdens zijn kampeervakantie. In intieme gesprekken verkennen ze er de werking van het geheugen, de verbeelding en het scheppingsproces.

Een pareltje, deze compacte roman die de thema’s opgroeien, waarnemen, licht en duisternis op zintuiglijke wijze verbeeldt.

Senia leesclubs

Bij deze bespreking wordt gebruik gemaakt van een leeswijzer van Senia. Een leeswijzer omvat een samenvatting van het boek, analyse van literaire aspecten, informatie over de auteur en discussievragen aan de hand waarvan ongeveer 1 uur gepraat wordt. Deze leeswijzer ontvangt u van Senia, als u zich hebt aangemeld.

U ontvangt ook informatie over de werkwijze van Senia, programma’s en keuzelijsten. Bij voldoende interesse vormen we direct een nieuwe club.

Leeskringenservice Bibliotheek Eemland.

Om optimaal deel te kunnen nemen aan het gesprek, is het een voorwaarde dat deelnemers het boek gelezen hebben of aan het lezen zijn. De bibliotheek Eemland stelt daarom het boek beschikbaar. Na aanmelding ontvangt u bericht wanneer het boek klaar staat in de bibliotheek.

Deelname

Iedereen mag meedoen en het deelname is gratis

Omdat de pop-up leesclub in de avonduren is, is deelname uitermate geschikt voor jongere deelnemers, die overdag werken en/of jonge kinderen hebben.

aanmelden kan via liesbeth.ram@senia.nl. U ontvangt de leeswijzer digitaal. Zo kunt u zich alvast voorbereiden op het gesprek, waaraan u actief kunt meedoen.

Corona

De deelnemers ontvangen een digitale uitnodiging.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie