Afbeelding
Openbaar Ministerie

Slungelige man op omafiets berooft vrouw met geweld van tas

4 maart 2021 om 14:48 Misdaad

AMERSFOORT Een vrouw is woensdagavond 3 maart beroofd van haar tas op de Sint Annastraat in Amersfoort. De straatrover heeft vermoedelijk op de stadswal gewacht op een slachtoffer. De politie zoekt de dader en vraagt om hulp van inwoners.

De vrouw liep rond 20.00 uur vanaf de Sint Annastraat in de richting van De Kamp (vlak bij rotonde de Stier op de Flierbeeksingel). Twintig meter voor de kruising met de Kamp zag ze een man met een oma-fiets op de stadswal staan die haar richting op keek. Toen ze hem passeerde, kwam hij met fiets naar beneden over het voetpad. Op dat moment liepen er twee wandelaars langs.

HARDE KLAP De vrouw vertrouwde het niet en klemde haar tas tegen zich aan. Vervolgens hoorde ze een fiets achter haar rijden en kreeg ze een harde klap op haar schouder waardoor ze haar evenwicht verloor. De man pakte haar handtas, rukte die los en fietste weg in de richting van Achter de Kamp. De vrouw schreeuwde om hulp en rende achter de verdachte aan. Op de kruising met Achter de Kamp zag ze twee mensen lopen. De dader verloor ze uit het oog.

Ze belde de politie en die kwamen direct te plaatse. Donderdagochtend is een buurtonderzoek gehouden. 

SIGNALEMENT De politie zoekt een tengere man die in het zwart gekleed was, met uitzondering van een grijze muts. Hij heeft een rechte rug en een slungelige houding op de fiets met breed hangende armen. De dader reed op een donkere oma-fiets zonder verlichting.

De politie komt graag in contact met een aantal getuigen, waaronder de twee wandelaars op de Sint Annastraat en twee mensen die op de kruising van Achter de Kamp en de Kamp stonden. Ook mensen die in de buurt camera’s aan huis hebben, worden gevraagd contact op te nemen. ,,Het kan het zijn dat u de verdachte heeft vastgelegd.”

Het digitale tipformulier is hier te vinden, bellen kan via tel. 0900-8844, anoniem: meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie