* Archieffoto
* Archieffoto Bianca van der Linden

Streep door de avondvierdaagse in Amersfoort: ‘Hopelijk tot in 2022’

4 maart 2021 om 10:27 Evenementen

AMERSFOORT Net als vorig jaar heeft het coronavirus er opnieuw voor gezorgd dat de avondvierdaagse niet doorgaat. In andere steden gaat er ook een streep door het evenement en datzelfde geldt voor Amersfoort.  

door Jeroen van der Veer

,,Niet geheel onverwachts maar met pijn in ons hart hebben wij moeten besluiten om de mooiste wandeltocht van Hoogland niet door te laten gaan in 2021”, schrijft de organisatie van de Avondvierdaagse in Hoogland bijvoorbeeld op haar website. ,,Wij hebben de veiligheid voor iedereen en ieder jaar hoog in het vaandel. Vorig jaar en ook dit jaar staat helaas de veiligheid in het teken van Covid-19.”

Omdat het onzeker is hoe de wereld er in juni uitziet en de organisaties nu met de voorbereidingen bezig zijn, is besloten de stekker eruit te trekken en in 2021 geen avondvierdaagse te organiseren. Ook de organisatie in Vathorst betreurt het besluit, maar zegt niets anders te kunnen doen dan dit. ,,Omdat we niet verwachten dat er op tijd groen licht voor komt vanuit de vergunningverlenende instanties om de organisatie eventueel nog rond te krijgen.
De editie van 2022 staat gepland van 14 tot en met 17 juni. Hopelijk tot dan.”

Achter de schermen werd nagedacht over alternatieve voor in 2021, maar deze bleken niet haalbaar. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie