Afbeelding
Google Maps

‘Portiekflats in Leusderkwartier moeten tegen de grond om nieuwbouw te realiseren’

4 maart 2021 om 18:30 Nieuwbouw

AMERSFOORT De portiekflats aan de Kelvinstraat moeten gesloopt worden om nieuwbouw te realiseren. Met dat plan is De Alliantie gekomen om meer woningen te realiseren. Momenteel zijn er 24 woningen twee-hoog portiekflats en dit kunnen er volgens hen meer worden.

door Jeroen van der Veer

In 2019 zijn de huidige 24 bewoners geïnformeerd en onlangs zijn zij door de Alliantie uitgenodigd om in gesprek te gaan over de voorgenomen sloop, de persoonlijke gevolgen en het door te lopen traject. Dit is voor de Alliantie ook het moment om met de wijk en buurt te gaan verkennen wat er wat hen betreft van belang is bij een vernieuwingsplan voor de locatie.

De Alliantie verwacht dat er meer dan 24 woningen voor met name 1- en 2- persoonshuishoudens kunnen worden teruggebouwd. Daarnaast draagt een nieuw plan bij aan de woningbehoefte van Amersfoort en doorstroming in de wijk. De openbare ruimte op en rond de locatie Bosweg/ Kelvinstraat/ Reaumurstraat kan hierbij beter worden ingericht, waardoor het groen nog meer een functie krijgt voor de buurt. Bij het plan zullen ook de wegen die de Kevinstraat en Reaumurstraat omringen aangepakt worden, want deze zijn al enige tijd toe aan vernieuwing. 

Het plan gaat de komende tijd verder met de bewoners, omwonenden en betrokken partijen besproken worden. Wanneer er een definitieve klap op het plan wordt gegeven, is nog niet bekend.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie