Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Priksnelheid in Rijtuigenloods kan flink omhoog: ‘1850 prikken per dag is zeker haalbaar’

3 maart 2021 om 10:53 Corona

AMERSFOORT Bij de vaccinatielocatie in de Rijtuigenloods kan de snelheid van vaccineren verhoogd worden, als er maar genoeg vaccins zijn. Momenteel krijgen nu dagelijks minimaal 300 mensen een prik, maar dit aantal kan flink opgeschroefd worden.

door Jeroen van der Veer

Sinds maandag 15 februari is de locatie in Amersfoort geopend en dagelijks worden daar nu minimaal 300 vaccinaties gezet. Doordat de Rijtuigenloods zeven dagen per week geopend is van 08.00 uur tot 20.00 uur kan de productie indien mogelijk omhoog. Daarbij is men echter wel afhankelijk van genoeg vaccinaties en daar is het soms wachten op.

,,Zodra meer vaccins beschikbaar komen, kan dit aantal oplopen tot het vaccineren van 1850 personen per dag”, laat de gemeente Amersfoort weten. De Rijtuigenloods is een XL locatie met 12 priklijnen, heeft een regionale functie en is als derde locatie geopend in de regio Utrecht. In de provincie Utrecht wordt uiteindelijk toegewerkt naar zeven vaste locaties, die gevestigd zijn in Houten, Utrecht, Amersfoort, Veenendaal, Utrechtse Heuvelrug, Stichtse Vecht en Woerden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie