Peter zittend op een elektrische bakscooter voor de serre van Concordia Hoogland.
Peter zittend op een elektrische bakscooter voor de serre van Concordia Hoogland. GH

Concordia Hoogland gaat met Peter over de Eem

19 februari 2021 om 16:20 Lokaal Deel je nieuws

Sinds November 2019 is Peter Overeem de nieuwe bedrijfsleider van Concordia- Hoogland. De gelegenheid waar je heerlijk kunt eten, feesten & vergaderen. Maar sinds vorig jaar maart is dat ook bij hen anders geworden. Samen met Peter wilde we eens over de ‘Eem’ kijken hoe het met hen gaat en  wat zij nog kunnen doen in deze huidige coronatijd.

“Alles kunnen doen wat ik wilde, zat er even niet in.”
Peter kwam na een aantal ‘zeiltochten’ bij een aantal horecagelegenheden hier terecht. Nu 1½ jaar later vindt hij het hier onwijs leuk. Maar de coronamaatregelen hebben wel wat gedaan met hem en deze organisatie. “Alles kunnen doen wat ik wilde, zat er even niet in. Maar bij de geboden mogelijkheden toch heel veel kunnen doen.”  In de tijd heeft hij, samen met zijn medewerkers, veel moeten improviseren. Een van die improvisatiemomenten was het maken en bezorgen van diners. Wat betreft dit laatste gaat dat enorm goed.

“Samenwerking met de Martinuskerk”
Concordia-Hoogland heeft vele zalen tot haar beschikking, maar deze kunnen op dit moment ook niet gebruikt worden, maar toch kijkt Peter al graag vooruit en is een samenwerking aangegaan met de Geloofsgemeenschap Sint Martinus om daar als mogelijkheid de trouwceremonie te houden in de pastorietuin wat het trouwen dan ineens wel erg idyllisch maakt.

“We hebben het gewoon heel erg druk”
Sinds de tweede lockdown biedt hij en zijn medewerkers diverse  diners aan die thuis bezorgd worden.  Je moet dan denken aan hun klassiekers, zoals de varkenshaas, saté, de Concordia-burger. Maar ook wordt er regelmatig gewisseld van vegetarisch- naar vis- en vleesgerechten, die de vele vaste bezoekers wel van hun kennen. Op dit moment is POKE BOWL is erg favoriet. Dit is een gerecht dat o.a. bestaat uit gemarineerde tonijn,  sushi rijst, radijs, avocado, sojaboon, wortel & wasabi, mayonaise. Hij vindt het heel verrassend dat dit gerecht zo goed loopt.  Als een van de gerechten klaar zijn dan worden zij deze u thuis bezorgt en dat doen ze dat met een TRIPL.  Dit is een Elektrische bakscooter met hun logo erop. Hierin worden de warmhoudboxen in geplaatst en daarna  bezorgd. Op dit moment verzorgen doen ze dit in 4 wijken: Hoogland, Kattenbroek-Zielhorst, Nieuwland en Schothorst.

Lees verder op de site: Hoogland Samen: https://hooglandsamen.nl/message/56856/concordia-hoogland-gaat-met-peter-over-de-eem

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie