Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Portaal

Subsidie en ondersteuning voor duurzame ideeën in Amersfoort

20 februari 2021 om 07:15 Natuur en milieu

AMERSFOORT Aanvragen voor het Toekomstfonds voor Duurzame Ontwikkeling kunnen weer worden ingediend tot zaterdag 1 mei 2021. Met deze subsidie worden bewonerscollectieven, start-ups en andere ondernemers of instellingen ondersteund met een vernieuwend project.

,,De initiatieven moeten bijdragen aan hergebruik van afval en grondstoffen, aan energiebesparing of aan het opwekken van duurzame energie”, laat de gemeente in een nieuwsbericht weten. Initiatiefnemers kunnen met deze subsidieregeling aan de slag met projecten die de duurzame ontwikkeling in Amersfoort vooruit helpen. Het afgelopen jaar kregen vier projecten van deze subsidieregeling een financiële bijdrage.

,,De Stadszagerij, Jarga, Vraagradar en Tree Collective Lab hebben in een moeilijk jaar laten zien dat hergebruik van grondstoffen en het realiseren van meer groen in de stad ook dan mogelijk is. Zij hebben daarmee hun nek uitgestoken. Die mentaliteit is hard nodig om de CO2-neutrale en afvalloze stad te worden die we in de toekomst willen zijn”, aldus Astrid Janssen, wethouder Duurzaamheid.

Er is in totaal 200.000 euro beschikbaar, per project maximaal 50.000 euro. Meer informatie via deze link.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie