Afbeelding
Politie Landelijke Eenheid

Politie publiceert spectaculaire beelden van grote achtervolging

18 februari 2021 om 18:36 Misdaad

AMERSFOORT De politie heeft spectaculaire beelden gedeeld van het klemrijden van een auto-inbreker. Enkele maanden geleden werd een auto-inbreker in Amersfoort gezien en na een ANPR-hit volgde een grote achtervolging.

door Jeroen van der Veer

De beelden hiervan zijn nu door de politie gedeeld, waarbij ook beelden vanuit de politiehelikopter zijn gebruikt. ,,Collega’s zagen de auto rijden op de A28 en in Zeist ontstond een achtervolging”, schrijft de politie bij de beelden. ,,Gelukkig was ook de politieheli direct ter plaatse voor overzicht van bovenaf.”

,,Na een achtervolging, waarbij de verdachte meerdere keren gevaarlijk reed, kon hij in Soest klemgereden worden”, staat er verder te lezen. ,,Een hele mooie samenwerking tussen de collega’s van verschillende (basis)teams.”

Hoe spectaculair de achtervolging ook was, het bleek niet voldoende. Zo waren de getuigenverklaringen onvoldoende om de betrokkenheid van de verdachte bij de auto-inbraak te kunnen bewijzen. ,,Voor zijn rijgedrag is hij natuurlijk wel gestraft.”

Bron video: Politie Landelijke Eenheid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie